Ex-allsvensk spelare överklagar avstängning

Den ex-allsvenske fotbollsspelare som har stängts av från all idrott i Sverige i fyra år överklagar nu avstängningen till Riksidrottsnämnden, skriver SVT.
Publicerad 8 oktober 2021 • Uppdaterad 30 november 2021
En ex-allsvensk spelare har stängts av i fyra år. Arkivbild.
En ex-allsvensk spelare har stängts av i fyra år. Arkivbild.Foto: Andreas Hillergren/TT

Spelaren, som är utlandsproffs, åtalades tidigare i år för matchfixning. Enligt åtalet hade han tagit ett gult kort i en allsvensk match i utbyte mot ett lån på 300 000 kronor.

Han friades i somras av tingsrätten, men för två veckor sedan valde ändå Svenska fotbollförbundets disciplinnämnd att straffa spelaren med fyra års avstängning.

"Hans agerande i den allsvenska matchen har – tillsammans med hans bakgrund som proffs och föredöme för svenska fotbollsungdomar – fått en enorm massmedial uppmärksamhet och den omfattande negativa publiciteten har allvarligt skadat förtroendet för svensk fotboll", skrev disciplinnämnden.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.