Knivhöggs utanför matbutik – två män åtalas

Publicerad 8 oktober 2021 • Uppdaterad 29 november 2021
Två män åtalas för mordförsök efter att en man knivskars utanför en matbutik i Perstorp i augusti. Arkivbild.
Två män åtalas för mordförsök efter att en man knivskars utanför en matbutik i Perstorp i augusti. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

En man knivhöggs i somras utanför en livsmedelsbutik i Perstorp i Skåne. Nu åtalas två män i 20-årsåldern för mordförsök, rapporterar lokala medier.

Det var i augusti som mannen i 30-årsåldern blev påhoppad utanför affären och knivskars i buken och bröstkorgen. Han fick även sina ena lunga punkterad.

Enligt åtalet var attacken till viss del planerad. Åklagaren hänvisar i sin bevisning till övervakningsfilmer från platsen som uppges visa hur de två åtalade männen drog upp huvorna på sina tröjor för att dölja sina identiteter, skriver Helsingsborgs Dagblad. Båda två medger att de varit i bråk med mannen men nekar till brott.

En av de misstänkta har i förhör uppgett att bakgrunden till bråket var att den knivskurne mannen gjort närmanden mot hans flickvän.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.