Robyn får Musikförläggarnas hederspris

Publicerad 8 oktober 2021 • Uppdaterad 30 november 2021
Robyn har "för evigt skrivit in sig i musikhistorien", enligt Musikförläggarna. Arkivbild.
Robyn har "för evigt skrivit in sig i musikhistorien", enligt Musikförläggarna. Arkivbild.Foto: Fredrik Sandberg/TT

Robyn får Musikförläggarnas hederspris 2021. Priset delas ut årligen av Musikförläggarnas styrelse och går till musikskapare som gjort betydande insatser och tjänar som "extraordinär inspirationskälla".

Priset till Robyn motiveras med att "hon för evigt skrivit in sig i musikhistorien" och att hon med sina låtar "genomgående lyckas omvandla livets mest smärtsamma ögonblick och insikter till glittrande melodier med en plats i dansgolvets pulserande ljus".

Robyn ser det som "en stor ära" att få ett priset i ett land som Sverige som har "otroligt många fantastiska låtskrivare".

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.