Murray inte orolig för brittiska stjärnskottet

Brittiskan Emma Raducanu, 18, åkte på en oväntad kalldusch i första matchen efter sin sensationella US Open-titel.
Men 34-årige Andy Murray, själv i gammalt gott slag, är inte orolig för sin landsmaninna.
– Idrott går inte bara spikrakt uppåt hela tiden, säger han.
Publicerad 11 oktober 2021 • Uppdaterad 29 november 2021
Emma Raducanu åkte ur Indian Wells WTA-turnering i första omgången.
Emma Raducanu åkte ur Indian Wells WTA-turnering i första omgången.Foto: Mark J. Terrill/AP/TT

Raducanu förlorade inte ett set på vägen mot sin oväntade seger i US Open i september. Men en framgång leder inte per automatik till nästa, något som 18-åringen fick känna på i helgen, i WTA-turneringen i Indian Wells.

I sin första match sedan US Open-finalen förlorade Emma Raducanu i två raka set, 2–6, 4–6, mot vitryskan Aliaxandra Sasnovitj.

"Bara ett gupp"

Men den omedelbara sortin är inget att bekymra sig för mycket om, säger en annan brittisk tennisstjärna.

Andy Murray, 34, har några skadefyllda år bakom sig men visar själv strålande form i Indian Wells. Och efter att ha gått vidare till tredje omgången – 2–1 i set mot 18-åriga US Open-kvartsfinalisten Carlos Alcaraz – kommenterade han Raducanus oväntade förlust.

– Det som hände i New York var naturligtvis fantastiskt, men tennis och idrott i stort går inte bara spikrakt uppåt hela tiden, sade Murray.

– Man stöter alltid på små hinder och annat på vägen. Det här är bara ett litet gupp, men det var väl också något som nästan alla räknade med kunde hända.

Federer orolig

Nyligen gick en annan herrstjärna, schweizaren Roger Federer, ut och varnade för att det nuförtiden är alldeles för stor press på unga tennistalanger. Men Andy Murray tror att 18-åriga Emma Raducanu har vad som krävs för att hantera det.

– Hon är otroligt smart och välutbildad. Så hon är förmodligen åtminstone betydligt bättre förberedd än de flesta på att hantera allting som händer, och lär kunna hantera det på ett mycket mer moget sätt än jag hade kunnat när jag var 18, sade Murray.

Lasse Mannheimer/TT

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.