Pessimism på Wall Street inför rapportsäsong

Publicerad 11 oktober 2021 • Uppdaterad 30 november 2021
Handelsveckan inleddes nedåt på Wall Street. Arkivbild.
Handelsveckan inleddes nedåt på Wall Street. Arkivbild.Foto: Mary Altaffer/AP/TT

Handelsveckan på Wall Street inleddes med fallande kurser. När börserna stängde på måndagen pekade det breda indexet S&P 500 på minus 0,7 procent, Dow Jones industriindex på minus 0,7 procent och Nasdaqs kompositindex på minus 0,6 procent.

Investerarnas pessimism handlar om tilltagande oro för att de kommande rapporterna för tredje kvartalet ska ha påverkat bolagens intäkter negativt till följd av problem med leveranskedjor och högre energipriser.

Samtidigt väntar sig analytikerna ett rejält vinstlyft under tredje kvartalet, rapporterar CNBC. Den sammanlagda vinsten för bolagen under tredje kvartalet förväntas stiga med drygt 27 procent, den högsta vinsttillväxten sedan 2010.

Amerikanska storbanker finns bland dem som på onsdag inleder rapportsäsongen med att publicera sina kvartalsrapporter.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.