Varning om hot mot hotell i Kabul

Publicerad 11 oktober 2021 • Uppdaterad 30 november 2021
Både USA och Storbritannien varnar sina medborgare för att bo på hotell i Kabul, framför allt lyxhotellet Serena. Arkivbild.
Både USA och Storbritannien varnar sina medborgare för att bo på hotell i Kabul, framför allt lyxhotellet Serena. Arkivbild.Foto: Anja Niedringhaus/AP/TT

USA och Storbritannien råder sina medborgare att hålla sig borta från hotell i Afghanistans huvudstad Kabul.

"Amerikanska medborgare som är på eller nära Serena Hotel bör lämna omedelbart, meddelar USA:s utrikesdepartement i ett uttalande, och hänvisar till säkerhetshot.

Även Storbritannien avråder sina medborgare från att bo på hotell. Framför allt gäller det Kabul och just Serena, som är det mest kända lyxhotellet i Kabul och populärt bland utlänningar innan talibanerna tog över staden. Hotellet har två gånger varit mål för extremistattacker.

I fredags drabbades staden Kunduz av en stor attack, där minst 50 personer dödades. Terrorrörelsen IS har sagt sig ligga bakom attacken.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.