Håkan Hellström spelar för ungas hälsa

Håkan Hellström, Miriam Bryant, Kungliga Filharmonikerna och Gina Dirawi medverkar i en musikalisk manifestation för att uppmärksamma ungas psykiska hälsa.
Publicerad 12 oktober 2021 • Uppdaterad 30 november 2021
Håkan Hellström är en av många artister som ska uppträda under konsertkvällen "Avicii Arena together for a better day". Arkivbild.
Håkan Hellström är en av många artister som ska uppträda under konsertkvällen "Avicii Arena together for a better day". Arkivbild.Foto: Pontus Lundahl/TT

Konserten "Avicii Arena together for a better day" ska äga rum den 1 december på just Avicii Arena.

Namnet kommer från Tim Bergling Foundations arbete med For a better day-insamlingen, där unga har fått svara på vad de önskar för att få en bättre framtid.

"Jag hoppas att vi lyckas skapa en känsla av att vi verkligen gör det här tillsammans, för det är bara tillsammans vi kan göra skillnad. De unga är vår framtid och vi måste vara rädda om dem. Det är oacceptabelt att de mår allt sämre och att självmordstalen ökar i den gruppen – och det är vår skyldighet att göra vad vi kan för att bryta den utvecklingen", säger Klas Bergling, Tim Berglings pappa, i ett pressmeddelande.

Medverkar gör även Amason, Annika Norlin, A36, Cherrie, Jireel, Jelassi, Galantis, Mona Masrour och Ricky Rich. Även 14-åriga stjärnskottet Ella Tiritiello, som tolkade Avicii-låten "For a better day" vid invigningen av Avicii Arena, är med och uppträder.

Kvällen ska även innehålla hemliga gäster och hyllningar till Aviciis musikaliska arv. Konserten är den första i vad som ska bli ett årligt återkommande evenemang i anslutning till stiftelsen Tim Bergling Foundations årliga dag.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.