Så mycket får Läckberg och Fexeus för "Box"-trilogin

Publicerad 12 oktober 2021 • Uppdaterad 30 november 2021
Författarduon Henrik Fexeus och Camilla Läckberg har fått 150 miljoner kronor i förskott för sin planerade "Box"-trilogi. Arkivbild.
Författarduon Henrik Fexeus och Camilla Läckberg har fått 150 miljoner kronor i förskott för sin planerade "Box"-trilogi. Arkivbild.Foto: Fredrik Sandberg/TT

Camilla Läckberg och Henrik Fexeus är i höst aktuella med deckaren "Box" – den första boken i en planerad trilogi. I den nya podden "Deckarförfattarna – från debut till succé" avslöjar Läckberg nu hur stort förskott som hon och Fexeus har fått för trilogin.

– Henrik och jag börjar närma oss 150 miljoner i förskott på Box-trilogin, det är ju för alla tre då. Det är klart jag är stolt, säger Camilla Läckberg i podden.

"Box" gavs ut i början av september och har sedan dess letat sig in på flera topplistor. När nästa del i trilogin publiceras är ännu inte offentliggjort. I podden berättar Läckberg även om oväntade miljoner från Danmark och om elaka tungor i branschen.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.