Stjärntränare avgår efter kränkande mejl

Publicerad 12 oktober 2021 • Uppdaterad 30 november 2021
Jon Gruden. Arkivbild.
Jon Gruden. Arkivbild.Foto: Rick Scuteri/AP/TT

NFL-tränaren Jon Gruden avgår som tränare för Las Vegas Raiders i den nordamerikanska högstaligan för amerikansk fotboll. Bakgrunden är ett antal mejl som han skickade mellan 2011 och 2018, innan han anställdes av klubben, och som New York Times och Wall Street Journal rapporterat om de senaste dagarna.

Mejlen innehöll rasistiska, homofobiska och misogyna kommentarer, riktade mot bland andra NFL-chefen Roger Goodell.

"Jag älskar Raiders och vill inte bli en distraktion för klubben. Tack till alla spelare, tränare, personal och fans. Jag ber om ursäkt, det var aldrig min avsikt att såra någon", skriver Jon Gruden i ett uttalande.

Som 39-åring blev Gruden den då yngsta tränaren att vinna Super Bowl när han 2003 ledde Tampa Bay Buccaneers till titeln.

I Las Vegas var han inne på sin fjärde säsong av ett lukrativt tioårskontrakt, värt flera hundra miljoner kronor.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.