Lagfarter Nsk

138 kvadratmeter stort hus i Hässleholm sålt till nya ägare

Kategorier:
Lagfarter Nsk
Lagfarter Nsk Robert Joachim Ekström och Elina Marie Norberg, båda 34 år, boende på Strandängsvägen i Hässleholm är nya ägare till huset på Blomstergatan 6 i Hässleholm. Byggår för huset är 1962 och boarean är 138 kvadratmeter. Säljare är Ingeborg Larssons dödsbo. Ägarbytet gjordes i september 2021 och priset blev 2 500 000 kronor.

För mindre än en månad sedan såldes ett annat hus lite mindre än en kilometer därifrån, på Rosengången 2. Där blev priset för det 132 kvadratmeter stora huset 3 310 000 kronor.

Redan prenumerant?
1 kr första månaden
Alla Premiumartiklar för 1 kr första månaden, därefter dras 99 kr per månad. Bindningstiden är aldrig mer än en månad. Säg upp när du vill.
Ingår i Norra Skåne Premium
  • NorraSkåne.se - Alla artiklar på NorraSkåne.se
  • Norra Skåne-kortet - Förmånliga erbjudanden varje månad
  • Nyhetsbrev - Senaste nytt direkt i din meljkorg

Inrikes

Tre misstänkta för Luleå-skjutning släppta

Skottlossningen i Luleå skedde i parken Floras kulle. Arkivbild.
Foto: Claudio Bresciani/TT
Inrikes
Inrikes

Tre personer som suttit anhållna misstänkta för inblandning i en skottlossning i Luleå har släppts, rapporterar SVT Nyheter Norrbotten.

Skjutningen ägde rum i en park i centrala Luleå i fredags. En man i 30-årsåldern träffades enligt NSD av minst två skott i benen och fördes till sjukhus. Hans skador betecknas som allvarliga men inte livshotande.

Brottsrubriceringen är grov misshandel och grovt vapenbrott. I måndags släpptes två av de misstänkta, och på tisdagen försattes den tredje på fri fot. Enligt åklagare Åsa Valter kvarstår misstankarna mot trion.

Kultur och nöje

Ekdala filmade 1800-talets London hemma i garaget

Fredrik Ekdala är stolt när han presenterar resultatet av tvåtusen timmars arbete: Musikaldramat ”The Rookery of St Giles”.
Foto: Pär Trulsson
Kultur och nöje
Kultur och nöje Scenen är satt i: Londons slumkvarter 1831-1847. Filmen blev färdigklippt i måndags ... i ett garage i Rinkaby.

Fredrik Ekdala låter stressad, han ursäktar sig: ”Lägger absolut sista handen vid filmen. Kan vi höras om fem minuter?”

Vi återkopplar:

– Skulle bara lägga till ett barnskrik.

Låter som en historia utan lyckligt slut?

– Eh, det här klippet är till öppningsscenen.

Inte tom på idéer

Fredrik Ekdala suckar. Och skrattar. Vi pratade om hans film, musikaldramat ”The Rookery of St Giles”, första gången för ett halvår sedan. Idag? Ekdala räknar med tvåtusen timmars arbete, bara klippningen: 1500 timmar.

– Filerna är så stora, allt tar väldigt lång tid att bearbeta. Och jag jobbar med enkel utrustning, grejer som alla har hemma nuförtiden.

Tillbaka till: Filmen. Fredrik Ekdala – teaterman, komiker, radioprofil, författare, föreläsare – satt med tom kalender. Föreläsningsturnén om livet han lever med Parkinsons sjukdom bokades av under pandemin. Han stod utan jobb, utan inkomst ... men var inte tom på idéer.

Ekdala hade redan laddat ner en app som blev verktyget när han bestämde sig för att ... komponera en egen musikal.

En annan tid

Inspirerad av en Londonresa med dottern Amalia fyra år tidigare byggde han en story – i grunden löst baserad på deras pappa/dotter-relation, men fiktionen tog dem till en annan tid. ”The Rookery of St Giles” öppnar i 1830-talets London.

”En överbefolkad stad, med klart avgränsade slumområden ... så kallade rookerys. Inga platser att besöka, för den som inte är tvungen. Just det här området, St Giles med kyrkan St Giles in the Fields, ligger precis mitt i West End. Det verkade obegripligt att ingen redan hittat en story här”, sa Ekdala i våras.

Amalia Ekdala gör huvudrollen – Mary Jane.
Foto: Filmklipp

Filmade i garaget

Han byggde hela London i sin dator, filmade ”99,5 procent” av alla scener hemma i garaget – med mobiltelefonen.

– Allt är gjort i telefonen, säger Ekdala. Vem som helst kan ladda hem appen och prova själv.

Kanske inte vem som helst?

– Jo, jag kan egentligen ingenting om att göra film. Däremot vill jag gärna tro att jag har hyggliga kunskaper när det kommer till musiken och dramatiken.

Den där halva procenten som återstår. Var spelades den scenen in?

– På Kristianstads Teater – slutscenen.

”The Rookery of St Giles” – Rookery översatt till svenska: råkkoloni – handlar om en man och hans dotter. Flickan växer upp utan sin mamma, mycket utspelas under tonårstiden. Mannen? En alltid positiv, men dessvärre misslyckad, musiker. Han försörjer sig och flickan som gatumusikant, men slutar aldrig drömma om att bli spelad i de fina salongerna.

Fredrik Ekdala som Mr. Kosminski.
Foto: Filmklipp

Youtubepremiär

Inför premiären – Youtube klockan 22.00 på fredag, 29 oktober – säger Fredrik Ekdala:

– Känslorna är mest glädje, och spänning. Jag är medveten om att detta inte är en Oscarsfilm. Det är klart att jag inte skickar en kopia till SVT:s kulturredaktion utan att de känner till förutsättningarna. Men jag är väldigt stolt över arbetet som lagts ner – både mitt eget och de andra skådespelarnas. Inte minst sånginsatserna är helt fantastiska.

– Någonstans hoppas jag väl också inspirera andra. Du kan faktiskt göra något riktigt bra med enkla medel.

Nu? Premiärmingel – och visning – i Östermalmskyrkan (Kristianstad) på fredag (som också är Ekdalas födelsedag). Därefter – Youtube öppnar ett fönster mot världen. Fredrik Ekdala, som inte hunnit bli klar med den svenska textningen, hoppas att filmen hittar en stor publik i London.

Framåt?

– Ja ... jag har suttit vid datorn nästan all jobbledig tid – ibland långt ut på nätterna, många dagar från morgon till kväll. Plötsligt finns det en massa tid över. Vad ska jag göra med den? Trädgården kanske? Den har inte sett röken av mig på ett bra tag.

FAKTA

”The Rookery of St Giles”

Musikalfilm av Fredrik Ekdala.

Handlingen utspelas i London 1831-1847.

Medverkande: Amalia Ekdala, Max Hansen, Amelie Haegeman, Theo Hansen, Albin Palmquist, Alice Hansen, Valter Neurén, Fredrik Ekdala.

Premiär: Youtube på fredag 29 oktober klockan 22. Visas därefter på filmens Youtube-kanal.

FAKTA

Fredrik Ekdala

54 år. Uppvuxen i Kristianstad, bor i Rinkaby.

Underhållare, komiker, föreläsare, skådespelare, tidigare programledare vid Sveriges Radio. Debuterade som författare 2016, med ”Lycklig under rådande omständigheter”.

Hösten 2012 fick han diagnosen Parkinsons sjukdom, runt livet med sjukdomen skapades föreläsningen ”När livet inte blir som man tänkt sig”.

Aktuell: Premiär (29 oktober) på egna musikaldramat ”The Rookery of St Giles”.

Utrikes

Drottning Elizabeth på banan igen

Videokonferens med drottning Elizabeth.
Foto: Victoria Jones/AP/TT
Utrikes
Utrikes

Storbritanniens drottning Elizabeth har kunnat återuppta sina offentliga sysslor på tisdagen. Den 95-åriga drottningen tog en paus sedan hon lagts in på sjukhus över en natt i förra veckan, "för förberedande undersökningar", enligt brittiska hovet.

Elizabeth höll både en videokonferens och talade med nyligen ackrediterade utländska ambassadörer från sin nuvarande hemvist på slottet Windsor.

Med ålderns rätt har drottningen för första gången setts använda käpp i publika sammanhang.

Elizabeth förväntas närvara vid miljömötet COP26 i Glasgow nästa vecka.

Ekonomi

Bensinen över 18 kronor

Än en gång rekorddyra droppar. Arkivbild.
Foto: PONTUS LUNDAHL / TT
Ekonomi
Ekonomi

För första gången kostar bensinen över 18 kronor litern. Drivmedelskedjorna höjde återigen priserna på bensin och diesel sedan världsmarknadspriset på olja stigit ytterligare.

En liter 95-oktanig bensin kostar nu 18:09 kronor, enligt de rekommenderade priserna på bemannade stationer, 20 öre upp jämfört med måndagen. På två dagar har priset höjts med 35 öre litern.

Även dieseln blev på tisdagen dyrare, 15 öre upp till 19:37 kronor litern, tangerat rekord från förra veckan.

Ett fat Nordsjöolja, Brent, kostar i dagsläget runt 86 dollar.

Inrikes

Löfven får dubbel biljett till KU efter EU-möte

Statsminister Stefan Löfven (S) i riksdagen för återrapportering från Europeiska rådets möte.
Foto: Henrik Montgomery/TT
Inrikes
Inrikes Statsminister Stefan Löfven (S) lyfte inte fram kärnkraft som ett hållbart alternativ på EU-toppmötet. Nu KU-anmäler M och SD Löfven för att ha struntat i mandatet från riksdagens EU-nämnd.
– Jag tycker att det är helt oacceptabelt, säger Moderaternas Jessica Rosencrantz.

Sverigedemokraten Martin Kinnunen hävdar att Löfven ifrågasätter EU-nämndens legitimitet genom sitt agerande.

Statsministern flög till Bryssel för EU-toppmöte i torsdags. Med sig hade han ett mandat från en majoritet i riksdagens EU-nämnd bestående av Moderaterna, Kristdemokraterna, Sverigedemokraterna och Liberalerna. De fyra partierna har majoritet, ibland kallad "falsk", i EU-nämnden. Men inte i riksdagen som helhet.

Mandatet gick ut på att han skulle ta upp att kärnkraft bör klassas som hållbar i EU:s regelverk för investeringar för klimatomställning av samhället, den så kallade taxonomin.

Löfven tog upp kärnkraften på mötet, som en viktig del i Sveriges energimix under en lång tid framöver. Men han lyfte inte, som nämnden bett honom, att kärnkraften borde klassas om hållbar.

Det finns inte stöd för det i riksdagen som helhet var Löfvens besked inför EU-toppmötet och efter. Han hänvisar till att regeringspartierna S och Miljöpartiet samt Vänsterpartiet och Centerpartiet inte ser kärnkraften som hållbar. Och de fyra partierna har majoritet i riksdagen som helhet, om än inte i EU-nämnden.

– De partierna har majoritet här i riksdagen och då är det upp till mig som statsminister att ge uttryck för Sveriges uppfattning, säger Löfven.

Inför toppmötet hävdade han att kärnkraftens plats i taxonomin inte alls fanns på dagordningen. Några andra medlemsländer tog dock upp frågan.

När Löfven återrapporterade i riksdagen från toppmötet undrade Jessica Rosencrantz, Martin Kinnunen samt Maria Nilsson (L) och Sofia Damm (KD) varför han inte tog tillfället som gavs. Kinnunen undrar om Löfven respekterar riksdagsordningen.

– Varför ska vi ha EU-nämnden över huvud taget i så fall? frågade Martin Kinnunen.

KU-anmäls

Både SD och M anser att Löfven har begått ett övertramp, och har nu också anmält statsministern till konstitutionsutskottet (KU).

– Jag tycker att det är helt oacceptabelt att statsministern uttryckligen väljer att ignorera det mandat som EU-nämnden har gett regeringen inför förhandlingarna i Europeiska rådet, säger Rosencrantz till TT.

Den moderate riksdagsledamoten Jan Ericson, ledamot i nämnden, konstaterade att han aldrig varit med om att statsministern går emot nämndens beslut.

– Jag blir faktiskt lite upprörd.

Löfven menar att han har möjligheten att gå emot EU-nämnden. För hans del har det bara hänt en gång, nu.

– Nu har jag varit på 66 rådsmöten (läs: EU-toppmöten) och för mig var det första gången.

Varför infinna sig?

SD:s Martin Kinnunen anser att Löfven har gett sig in på helt ny mark.

– Stefan Löfven anser inte att EU-nämnden har legitimitet att fatta beslut om Sveriges position om beslutet blir fel av olika skäl ur hans utgångspunkt, säger Kinnunen och syftar på statsministerns resonemang om att den nu aktuella majoriteten i EU-nämnden inte speglar den i riksdagen som helhet.

– Då kan fråga sig varför vi ska gå dit överhuvudtaget, i energifrågor till exempel så är ju nämnden helt irrelevant, enligt Stefan Löfven. Vi har ingen beslutanderätt alls.

Numera gör just de fyra partier som bildade majoritet i EU-nämnden ofta gemensam sak i energifrågor.

Lars Larsson/TT

Niklas Svahn/TT

ANNONS

Detta är en sponsrad artikel och inte skriven av tidningens journalister.

Casinopro.se

Casino spel online nu jämfört med innan den nya spellagen - så har casinospelen förändrats

Casinopro.se I samband med utbrottet av den pandemi som just nu härjar, beslutades att göra vissa tillfälliga ändringar i den svenska spellagen. Dessa skulle i första hand gälla 2020 ut - men har nu förlängts till att gälla ytterligare ett halvår till.

Ändringarna har medfört ytterligare restriktioner i en redan sträng spellag, och rösterna kring ändringen har varit många. I denna artikel ska vi gå närmare in på skillnaderna i spellagen som den var innan ändringarna - och hur den ser ut nu.

Så såg spelen ut då

Innan ändringarna av den svenska spellagen stod det vart och ett spelbolag fritt att utforma sina bonusar i vilken storlek de ville. Varje spelbolag fick endast dela ut en enda bonus per spelare och licens - något som fortfarande gäller.

Denna fick dock vara hur stor som helst, och det var upp till spelbolaget att välja den maximala gränsen för denna.

Det innebar att många spelbolag konkurrerade med varandra genom att erbjuda så höga bonusar som möjligt - och många av dessa kunde vara på flera tusentals kronor.

Dessa bonusar kom i stort sett alltid tillsammans med omsättningskrav, och även om dessa varierade något låg kravet ofta runt 30-35 gånger. Detta kunde man med fördel försöka omsätta på någon av de lågvolatila slots som var väldigt populära tidigare.

Så ser spelen ut nu

I och med den nya - tillfälliga - spellagen, har vissa ändringar skett. Några av dessa är större än andra - och den allra mest utmärkande skillnaden är att en maxgräns om 100 kr införts på välkomstbonusar.

Inget spelbolag får alltså dela ut en bonus värd mer än 100 kronor - något som faktiskt medfört vissa positiva effekter för spelarna.

En positiv egenskap med de nya bonusarna är att många av dessa kommer utan krav på omsättning. Det innebär att de vinster du får när du spelar för din bonus får du behålla direkt.

Detta gör att spelare inte blir låsta till ett och samma casino på samma sätt - samtidigt som fler spelare tjänar bättre på dessa bonusar eftersom de inte riskerar att spela upp bonusen på grund av omsättningskrav innan de kan plocka ut den.

Eftersom trenden just nu verkar vara att släppa högvolatila slots är därmed det slopade omsättningskravet goda nyheter för de spelare som gillar att spela nya spel.

Mer om detta kan du läsa på sidan casinopro.se.

De största skillnaderna

De största skillnaderna i spellagen ligger framförallt i bonusarna, samt i de insättningsgränser som införts. Det är som spelare - åtminstone bonusmässigt - mer fördelaktigt att spela casino spel online nu jämfört med innan den nya spellagen. Så här har casinospelen förändrats:

Bonusarna som tidigare inte hade något tak, har nu fått ett maxtak om 100 kr per spelare och bonus

Insättningsgränserna som tidigare inte hade något tak, har nu fått ett maxtak om 5 000 kr per spelare

När det gäller skillnader på nysläppta spel är det kanske främst volatiliteten som skiljer, då den just nu främst är hög på de slots som släpps idag.

5 nya speltrender

Nya speltrender dyker upp hela tiden. Detta är för att vi spelare inte ska tröttna på spelandet - och naturligtvis uppskattar vi lite omväxling mellan varven.

Köp bonus feature - många casino spel har börjat med att erbjuda spelaren möjlighet att köpa sin väg direkt in i bonusspelet. Denna trend passar väldigt bra nu som många spelutvecklare verkar satsa främst på högvolatila spel - något som inte tilltalar alla spelare på grund av den ibland mycket långa väntetiden på vinster. Att köpa sin väg in i bonusspelet är förenat med en kostnad, vilket du inte är garanterad att ta igen i bonusspelet, även om chansen är stor. Hur stor summan för inköpet är varierar på spel och på hur mycket du satsar i varje spinn. Kostnaden brukar nämligen tas ut i ett visst antal gånger din insats - ofta runt 100 x insatsen.

Blitz spel - när du spelar med Blitz spel, eller i Blitz mode, spelar du samma slots som vanligt - men helt 6 gånger snabbare än normalt. Det är inte alla casinon som tillhandahåller detta spelsätt idag, utan det finns bara hos några få aktörer. Blitz mode är för dig som inte har tålamod att vänta när du spelar. Här ser du inte hjulen som snurrar som när du spelar på vanligt vis - istället ser du storleken på dina vinster som är samlade mitt på spelplanen, och dessa ändras i realtid i takt med att du vinner.

Megaways spel - något som kommit riktigt stort i det sista är megaways slots. Dessa ger dig långt fler vinstvägar än normalt, och det vanligaste antalet vinstlinjer megaways slotsen har är 117 649 stycken - även om det finns slots med både fler och färre vinstvägar. En annan rolig grej med just megaways slotsen är att de brukar innehålla kaskader, vilka ger dig möjligheten att vinna flera gånger på samma spinn.

Dagliga jackpottar - casino spel med dagliga jackpottar är en speltrend som många spelare älskar. Detta handlar om de progressiva jackpottarna som vi känner till på grund av dess enorma vinster, men som i gengäld ofta låter vänta flera månader på sig innan de faller ut. Dessa har nu fått en daglig motsvarighet, vilken fungerar tvingande och som måste falla ut innan en viss förutbestämd tid varje dag. Även om dessa inte kommer upp i samma enorma summor som de jackpottar som väntar flera månader innan utdelning, kan de ändå bli riktigt stora många gånger - och jackpottar över miljonen är inte ovanligt alls.

Omsättningsfria bonusar - bonusar utan krav på omsättning är den senaste trenden i casinovärlden, vilken blev riktigt stor när den svenska spellagen fick sin tillfälliga ändring. Dessa bonusar har funnits redan innan, men eftersom fokus för många aktörer då låg på större bonusar - något som är minst sagt ofördelaktigt för ett casino att låta vara omsättningsfritt - var de då väldigt ovanliga. Idag finner du dem hos vart och vartannat casino.

Osby

Noll nya covidfall i Osby

Förra veckan, vecka 42, konstaterades inte ett enda nytt fall av covid-19 i Osby.
Foto: Johan Nilsson/TT
Osby
Osby/Östra Göinge Osby stoltserar med noll nya konstaterade fall av covid-19 under förra veckan. Även Östra Göinge ligger lågt med två fall.

När de lokala siffrorna för antalet fall av covid-19 under förra veckan presenterades av Region Skåne på tisdagen utmärkte sig Osby i positiv bemärkelse.

Flera skånska kommuner rapporterade få fall, men Osby var den enda som inte rapporterade ett enda fall under hela veckan.

Även Östra Göinge ligger lågt med totalt två konstaterade fall, att jämföra med elva veckan innan. Totalt har 1 234 fall konstaterats i Osby kommun sedan siffrorna började att samlas in i mars 2020. Östra Göinge har sammantaget haft 1 306 fall.

I slutet av förra veckan presenterades siffror för hur många av kommuninvånarna över tolv år som vaccinerats. I Osby har 79,9 procent av gruppen fått den första dosen och 75,6 procent är fullvaccinerade. I Östra Göinge är siffrorna 76,7 procent respektive 71 procent.

Lagfarter Nsk

Hus på 140 kvadratmeter i Osby har fått nya ägare

Kategorier:
Lagfarter Nsk
Lagfarter Nsk Försäljningen av fastigheten på adressen Torpstigen 5 i Osby är nu klar. Nya ägare är Märian Linnea Maj-Gull Nordqvist, 29, och Robin Mikael Karlsson, 35, och säljare är Bo Erling Axelsson. Huset är byggt 1974 och har en boyta på 140 kvadratmeter. Ägarbytet blev klart i oktober 2021 och priset blev 1 660 000 kronor.

Nyligen såldes ett annat hus lite mindre än en kilometer därifrån, på Solrosvägen 11. Priset blev där 1 800 000 kronor, för det 150 kvadratmeter stora huset.

De senaste tolv månaderna har det sålts 13 hus inom en kilometer från den här fastigheten. Det dyraste var Snapphanevägen 9, som gick för 2 350 000 kronor.

Redan prenumerant?
1 kr första månaden
Alla Premiumartiklar för 1 kr första månaden, därefter dras 99 kr per månad. Bindningstiden är aldrig mer än en månad. Säg upp när du vill.
Ingår i Norra Skåne Premium
  • NorraSkåne.se - Alla artiklar på NorraSkåne.se
  • Norra Skåne-kortet - Förmånliga erbjudanden varje månad
  • Nyhetsbrev - Senaste nytt direkt i din meljkorg

Sport

VM-brons med guldkant: ”Det var väldigt nära”

Robin Liljegren med sin bronsmedalj från senior-VM.
Foto: Peter Paulsson
Sport
BROTTNING Robin Liljegren nosade på en medalj av ädlaste valör – men guldet blev till brons.
– Det var väldigt nära den här gången, säger Liljegren efter veteran-VM i Grekland.

Det är naturligtvis inte fy skam att vara tredje bäst i världen i klassen (35-40 år, 88 kilo), men 37-årige Liljegren hade redan ett brons sedan veteran-VM-debuten för två år sedan och han åkte till Loutraki åtta mil väster om Aten med siktet inställt på guld.

Efter seger mot bulgaren Vladimir Boykov i första rundan ställdes han mot ryssen Valeriy Golubkov i kvartsfinalen.

– Jag ledde med 3–1 mot ryssen när det var tio sekunder kvar, men åkte på en neddragning. Det blev 3–3 och han vann på att ha tagit sista poängen, säger Liljegren.

Det blev återkval för Liljegren, där han enkelt besegrade fransmannen Radjabo Omar och därmed fick Brobysonen brottas om bronset.

Inför bronsmatchen hade han taktiksnack med förbundskaptenen Ulf Andersson. Liljegren hade ännu inte använt sitt favoritgrepp arm-huvudkoppling tidigare i turneringen och nu var han sugen på att plocka fram sin specialare.

Men mot amerikanen James Medeiros, som är fristilsbrottare i grunden, skulle det inte alls fungera, menade Ulf Andersson.

– Han sa att arm-huvudkoppling är det sämsta man kan göra mot fristilare och han förbjöd mig att göra det, berättar Liljegren, som lyssnade på tipset från coachen.

Han genomförde taktiken till punkt och pricka med strålande resultat. Liljegren besegrade en frustrerad Medeiros på teknisk överlägsenhet och åkte hem från Grekland med en bronsmedalj.

– Det var en taktisk vinst, där hade jag stor hjälp av coachen, säger Liljegren.

När Norra Skåne träffar honom hemma i Broby på tisdagen är det en Liljegren som utstrålar bronsglädje blandad med guldmissbesvikelse.

– Det var de där tio sekunderna mot ryssen ... det var väldigt nära. Jag tog flest poäng (27) av alla i turneringen, konstaterar Liljegren.

Norra Skåne träffade Liljegren på Nordiska Rum i Broby, där veteranbrottaren berättade om vägen mot bronset och sin kärlek till sporten.
Foto: Peter Paulsson

Robin Liljegren, med BK Viking som moderklubb, var elitbrottare när han var yngre (han kom bland annat femma på SM) och då var det stenhård träning, två pass om dagen, som gällde. Den tiden lägger han inte längre ner på brottningen, men han fortsätter hålla sig i form fysiskt och inför VM har han kört fyra brottningspass i veckan.

Vad är det egentligen som driver en 37-årig tvåbarnspappa och egenföretagare att hålla liv i brottningskarriären? Svaret är lika självklart som enkelt:

– Jag tycker det är roligt med brottning. Det är så kul, säger Liljegren.

När Liljegren och hans jämnåriga brottarvänner öste på som mest i ungdomen och tränade stenhårt var det flera av hans träningskompisar som redan började prata om att när de kände att karriären var på väg att ta slut skulle de lägga av och aldrig mer brottas. Så tänkte aldrig Liljegren. Tvärtom, kärleken till sporten har alltid funnits där – och finns där fortfarande. Därför kommer Liljegren att vara på plats även när veteran-VM avgörs i Bulgarien nästa gång. Och får han som han vill hänger kompisen och sparringpartnern Viktor Karlsson med.

– Ja, han fyller 35, så då har han åldern inne. Jag tjatar på honom för fullt så han ska hänga med, säger Liljegren, som själv brottas för Hästveda BK.

Ta guld på senior-VM finns fortfarande på att göra-listan, sen om det blir i den här klassen (35-40 år) eller om han får vänta tills han är gammal nog att byta till en äldre klass återstår att se.

Hur mår kroppen?

– Kroppen mår bra, jag känner mig i bra form. Eller, just nu känner jag mig inte i bra form, så här dagarna efter ett VM känner man sig som en 60-åring. Men det ska man kanske göra, det är väl det som krävs om man ska ta VM-medalj, ler Liljegren.

Samtidigt som han håller liv i brottarkarriären har Liljegrens idrottsintresse breddats tack vare dottern Lowa.

– Dottern har börjat på orientering. Så jag har också börjat i FK Göingarna, jag har sprungit en tävling.

Hur gick det?

– Det var 17 kontroller. Jag tog mig till första kontrollen, sen sprang jag vilse. Tävlingsmänniska som man är ville jag ta närmsta vägen till andra kontrollen istället för den enklare omvägen. Jag sprang och sprang och sprang och till slut kom jag till ett stengärde som jag inte hittade på kartan. När jag förstod att jag var utanför kartan fick jag ge upp och springa tillbaka till startplatsen, säger Liljegren och ler brett.

Dottern håller även på med gymnastik i Gymtex, men där nöjer sig Liljegren med att vara funktionär och sitta med i styrelsen.

– Jag är väl föreningsmänniska, konstaterar Liljegren, som även är med i golfklubbens styrelse.

Dottern har inte fastnat för brottning – men han har ändå vissa förhoppningar om att nästa generation Liljegren ska gå i pappas fotspår och ta klivet upp på brottarmattan.

– Ja, sonen Leo, som är fyra, säger att han vill börja brottas, säger Robin Liljegren.

FAKTA

VM-bronsmedaljören

Namn: Robin Liljegren.

Ålder: 37 år.

Bor: Broby.

Familj: Frun Linda, dottern Lowa, 8, och sonen Leo, 4.

Yrke: Äger och driver Nordiska Rum.

Klubb: Hästveda BK (BK Viking i Broby är moderklubben).

Meriter i urval: Femma på senior-SM. SM-guld i fristil. Veteran-SM-guld. Två veteran-VM-brons. Fyra i A-Fyrstads med Eslöv.

Fritidsintressen: Brottning, orientering, golf (har 5,3 i hcp), familjen, alla barnens fritidsintressen.

Förhandsvisning på nästa artikel
NÄSTA ARTIKEL