Annons

Erikssons Chelsea vann svenskmöte i Turin

Magdalena Erikssons Chelsea tog lagets första seger i Champions Leagues gruppspel när Lina Hurtigs Juventus bortabesegrades med 2–1 i svenskmötet i Turin.
Stor matchhjälte blev danska anfallsstjärnan Pernille Harder med ett mål och en assist.
Publicerad 13 oktober 2021 • Uppdaterad 30 november 2021
Chelsea och svenska lagkaptenen Magdalena Eriksson besegrade Lina Hurtigs Juventus. Arkivbild.
Chelsea och svenska lagkaptenen Magdalena Eriksson besegrade Lina Hurtigs Juventus. Arkivbild.Foto: Björn Larsson Rosvall/TT

Det är en rad möten mellan svenska landslagsspelare i veckans matcher i den andra gruppspelsomgången av damernas Champions League-fotboll.

Men i mötet mellan Lina Hurtigs Juventus och Magdalena Erikssons Chelsea i Turin var det en danska som var mest framträdande.

Annons

Anfallsstjärnan Pernille Harder spelade först fram skotska mittfältaren Erin Cuthbert till 1–0 i första halvlek. I andra tryckte Harder dit det avgörande 2–1-målet och såg till att Chelsea tog sin första seger i den här säsongens CL-gruppspel.

Mellan Londonlagets mål hade Juventusanfallaren Barbara Bonansea kvitterat inför en jublande hemmapublik på Allianz Stadium, där "Juves" herrlag vanligtvis spelar.

Hurtig och Eriksson startade och spelade hela matchen för respektive lag. Chelseas ytterback Jonna Andersson hoppade in med knappt tio minuter kvar utan att göra något större väsen av sig.

Juventus Amanda Nildén, inte i landslaget, återfanns på bänken matchen igenom precis som Chelseas målvakt Zecira Musovic.

Grupp A oviss

I och med Chelseas seger tätnade ställningen i grupp A. Wolfsburg, som hemmabesegrade schweziska Servette Chênois med 5–0 tidigare under kvällen, leder gruppen på fyra poäng och fem plusmål i målskillnad. Tvåan Chelsea har fyra poäng och ett plusmål och trean Juventus har tre poäng.

Wolfsburgs svenska landslagsanfallare Rebecka Blomqvist hoppade in med kvarten kvar i storsegern i Tyskland men förblev mållös.

Grupp B avgjord?

5–0 blev det även på Stade Jean Bouin i Paris där Paris Saint-Germain besegrade ukrainska Charkiv. Landslagsförsvararen Amanda Ilestedt spelade hela matchen i det franska storlagets mittlås.

Spanska Real Madrid, som utan en skadad Kosovare Asllani besegrade isländska Breidablik med ja...5–0, och PSG har redan ett tydligt grepp om kvartsfinalplatserna i grupp B med vardera maximala sex poäng på två matcher.

David Hjorter/TT

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons