Kamraterna får ny konstnärlig ledare

Publicerad 13 oktober 2021 • Uppdaterad 30 november 2021

Helena de Waal blir ny konstnärlig ledare för det fria operakompaniet Kamraterna. Hon sitter sedan tidigare i kompaniets styrelse och arbetar till vardags som administrativ ledare på Lilla Akademin i Stockholm.

"För mig innebär det konstnärliga ledarskapet att jag får en gedigen plattform att utforska operan som koncept och låta mina tankar om konstformen bli verklighet. Jag kommer att ta fasta på Kamraternas vision om krispig opera och låta mig inspireras av den själ som finns i operakompaniet. Men jag kommer även utmana med nya tankar, val av verk och egensinnighet", säger Helena de Waal i ett pressmeddelande.

Hon tar över efter Dan Turdén, som lämnar Kamraterna som konstnärlig ledare, då han nyligen blivit operachef för Norrlandsoperan.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.