Klåfingriga besökare tvingar Walgreens att stänga

Publicerad 13 oktober 2021 • Uppdaterad 30 november 2021
Walgreens får stänga butiker i San Franscisco. Arkivbild.
Walgreens får stänga butiker i San Franscisco. Arkivbild.Foto: Gene J. Puskar/AP/TT

Amerikanska Walgreens är världens näst största apotekskedja, men klåfingriga snattare rår man inte på, i alla fall inte i San Francisco. Kedjan har nu bestämt sig för att stänga ytterligare fem butiker i centrala San Francisco efter upprepade stölder. Sedan 2019 har totalt tio butiker fått bomma igen av samma orsak.

– Snatterierna i våra butiker i San Francisco har fortsatt att öka till fem gånger mer än vårt genomsnitt – trots ökat säkerhetsarbete, säger Walgreens talesperson Phil Caruso.

Förra året fick bland annat en butik stänga efter att man rapporterat stölder för i snitt 1 000 dollar dagligen.

För staden San Francisco är det ytterligare ett genant besked. Borgmästaren London Breed, liksom stadens polisväsende, meddelade nyligen att man ska avsätta ännu mer polisresurser för att stävja snatterier.

Tobias Österberg/TT

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.