Annons

Klirr i kassan för Blackrock

Publicerad 13 oktober 2021 • Uppdaterad 29 november 2021
Blackrock klår förväntningarna. Arkivbild
Blackrock klår förväntningarna. ArkivbildFoto: MARK LENNIHAN/AP/TT

Ett lyft för provisionsintäkter och ett ökat sug efter förvaltade fonder gav oväntat mycket klirr i kassan för den amerikanska kapitalförvaltaren Blackrock under årets tredje kvartal. Detta trots motvind på börsen.

Blackrock avslutade kvartalet med förvaltade tillgångar för 9 460 miljarder dollar (cirka 83 000 miljarder kronor) – en ökning från 7 810 miljarder för ett år sedan, men i princip på en oförändrad nivå jämfört med utgången av andra kvartalet.

Annons

Intäkterna lyfte med 16 procent i årstakt till 5,05 miljarder dollar, bland annat tack vare oväntat höga provisionsintäkter.

Nettovinsten steg 19 procent till 1,69 miljarder dollar eller 10:95 dollar per aktie. Analytiker hade i snitt räknat med 9:35 dollar per aktie.

Blackrock-aktien, som gått upp med 16 procent sedan årsskiftet, stiger marginellt i förhandeln på Wall Street efter rapporten.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons