Annons

Sparkar förbundskaptenen efter Sverigeförlust

Publicerad 13 oktober 2021 • Uppdaterad 30 november 2021
0–3-förlusten mot Sverige i lördags blev Bernard Challandes näst sista match som Kosovos förbundskapten.
0–3-förlusten mot Sverige i lördags blev Bernard Challandes näst sista match som Kosovos förbundskapten.Foto: Erik Simander/TT

Fyra dagar efter 0–3-förlusten borta mot Sverige och dagen efter 1–2-förlusten hemma mot Georgien sparkar Kosovo förbundskaptenen Bernard Challandes.

– Jag var nöjd med att arbeta med det här laget, därför är jag ledsen över att lämna, säger den 70-årige schweizaren som tog över fotbollslandslaget 2018.

Annons

– Med tanke på våra mål har vi kommit överens om att avsluta vårt samarbete med vår tränare, säger Agim Ademi, ordförande för Kosovos fotbollsförbund.

Med fyra poäng på sju VM-kvalmatcher ligger Kosovo på femte och sista plats i grupp B utan chans till spel i slutspelet i Qatar nästa år. Det är oklart vem som leder laget i kvalavslutningen borta mot Grekland den 14 november.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons