Trio tar över basketherrarna

Publicerad 13 oktober 2021 • Uppdaterad 30 november 2021
Norrköpings coach Mikko Riipinen blir en av tre nya förbundskaptener för det svenska herrlandslaget i basket. Arkivbild.
Norrköpings coach Mikko Riipinen blir en av tre nya förbundskaptener för det svenska herrlandslaget i basket. Arkivbild.Foto: Magnus Andersson/TT

Precis som på damsidan byter Sveriges herrlandslag i basket från en till tre förbundskaptener. Det blir trion Ludwig Degernäs, Joakim Källman och Mikko Riipinen som tillsammans ersätter Hugo Lopez, som slutade tidigare i höstas.

I båda landslagen ska det i slutändan bli en kvartett förbundscoacher.

"Det är tre ambitiösa coacher med rötter och hjärtan i svensk basket. De kommer att kompletteras med en fjärde person men vi känner ingen stress i den processen", säger basketförbundets generalsekreterare Fredrik Joulamo i ett pressmeddelande.

Samtliga coachar i dag i den svenska högstaligan: Degernäs i Södertälje, Källman i Nässjö och Riipinen i Norrköping.

Deras första landslagsuppdrag blir VM-kvalet som inleds den 25 november hemma mot Finland.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.