Annons

Djurgårdens smäll – Schüller stängs av

Djurgårdens Rasmus Schüller drog på sig ett rött kort i Stockholmsderbyt mot AIK.
Nu stängs mittfältaren av ytterligare en match.
Publicerad 14 oktober 2021 • Uppdaterad 30 november 2021
Rasmus Schüller visades ut i derbyt efter kapningen på Nicolas Stefanelli.
Rasmus Schüller visades ut i derbyt efter kapningen på Nicolas Stefanelli.Foto: Anders Wiklund/TT

Djurgårdsspelaren visades ut redan i den elfte minuten efter en brysk kapning på AIK:s Nicolas Stefanelli och är därför avstängd mot Elfsborg på måndag.

Nu har svenska fotbollförbundets disciplinnämnd beslutat att förlänga straffet vilket innebär att han även missar mötet med Kalmar 23 oktober.

Annons

"Efter att ha tagit del av anmälan, yttrande samt matchvideon konstaterar disciplinnämnden att spelaren genom sitt agerande har äventyrat motståndarens säkerhet. Disciplinnämnden anser att det inträffade ska bestraffas med ytterligare avstängning utöver den automatiska matchen. Avstängningens längd är bestämd enligt nämndens praxis och motsvarar en match", skriver disciplinnämnden i beslutet enligt Fotbollskanalen.

Djurgården toppar herrallsvenskan med 44 poäng efter 22 matcher. AIK är hack i häl på samma poäng men med sämre målskillnad.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons