Annons

Spanske stjärnan ser ut att missa Sverigemötet

Spanien vill passera Sverige och knipa direktplatsen till fotbolls-VM i Qatar.
Men jakten ser ut att fortsätta utan stjärnyttern Ferran Torres.
Manchester City-spelaren är fotskadad, och ser ut att missa de avgörande mötena med Grekland och Sverige i november, rapporterar Marca.
Publicerad 14 oktober 2021 • Uppdaterad 30 november 2021
Ferran Torres i duell med Sveriges Ludwig Augustinsson i EM i somras. En duell som inte lär bli av i november. Arkivbild.
Ferran Torres i duell med Sveriges Ludwig Augustinsson i EM i somras. En duell som inte lär bli av i november. Arkivbild.Foto: Christine Olsson/TT

21-årige Ferran Torres gjorde landslagsmål nummer elva och tolv i 2–1-segern mot Italien i Nations League-semifinalen förra veckan, men utgick i början av andra halvlek med en fotskada. Trots smärtor spelade han sedan 84 minuter i finalförlusten mot Frankrike i söndags. Nu rapporterar spanska sporttidningen Marca att en läkarundersökning, som gjordes när Ferran Torres återvände till Mancehster, visar att han har ådrigt sig en mindre fraktur i foten. Enligt Marca beräknas den initiala konvalescenstiden till minst en och en halv månad.

Med tanke på att Spanien möter Grekland på bortaplan den 11 november och sedan ställs hemma mot Sverige tre dagar senare, så ska det med andra ord mycket till för att Ferran Torres ska finnas med i VM-kvalavslutningen.

Inför de två sista matcherna toppar Sverige gruppen på 15 poäng – Spanien är två poäng bakom. Beroende på hur det går för Sverige borta mot Georgien och Spanien borta mot Grekland, kan det vänta en avgörande duell på Estadio de La Cartuja i Sevilla mellan Spanien och Sverige den 14 november. Endast gruppettan går direkt till VM, för tvåan blir det playoffspel.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons