GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Boktips: Valle och tonåringarna

Publicerad 15 oktober 2021 • Uppdaterad 25 november 2021
, av Ellen Greider.
, av Ellen Greider.

Vad är det som händer? Valle sitter i matsalen när en hel flock av svettiga, doftande ungdomar dundrar in. De har långa armar, höga röster, svär och en del har metall-tänder! De är stora som hus och äter jättemycket. Dom är tonåringar!

Hemma hos Ozzy får man knappt gå in i hans brorsas rum, och man får absolut inte röra någonting. Det ligger en massa kläder på golvet och sockarna luktar svett. Ozzy berättar brorsa är tonåring och han skolkar från skolan ibland.

Värst av allt är att Valles syster snart ska bli tonåring! Som ni förstår är det en bok skriven med mycket humor och situationer som varje tonårsfamilj kan känna igen sig i!

Valle och tonåringarna

Av: Ellen Greider

Ålder: 6-9 år

Förlag: Alfabeta

Marie Strömberg AnderssonSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.