GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Hårdare tag för Anna Wallentheim (S)

Riksdagsledamoten Anna Wallentheim från Hässleholm jobbar hädanefter med brott- och straff i stället för kultur- och idrott.
HÄSSLEHOLM • Publicerad 15 oktober 2021 • Uppdaterad tisdag 14:27
Anna Wallentheim (S) tar plats i justitieutskottet.
Anna Wallentheim (S) tar plats i justitieutskottet.
Foto: Sofia Åström

I dagarna byter hon nämligen sin plats i kulturutskottet mot en plats i justitieutskottet.

– När jag 2014 blev riksdagsledamot var det min stora önskan att hamna i kulturutskottet. När jag sen 2018 fick den stora äran att bli ansvarig för idrotten, friluftslivet och spelpolitiken var det en dröm som slog in. Och jag har älskat (i princip) varje sekund av det. Det är därför med stor sorg jag lämnar kulturutskottet, men med spänning och till viss del nervositet jag istället flyttar min bas till justitieutskottet”, säger Anna Wallentheim.

Justitieutskottet behandlar frågor om brott, straff och säkerhet. Fast, enligt vad Anna Wallentheim säger i pressmeddelandet, kommer hon ha nytta av sina erfarenheter från kulturutskottet, när det gäller det förebyggandet arbetet.

– Hur kan vi prata om förebyggande arbete utan att också tala om en likvärdig skola och ett starkt föreningsliv? Det är nämligen så vi skapar ett samhälle som håller ihop, ett samhälle som är tryggt, ett samhälle som bryter människors utanförskap och ensamhet”, säger Anna Wallentheim.

Skälet till att hon byter utskott är att det skett en rockad, där en skånsk ledamot lämnat justitieutskottet för finansutskottet och en vakans uppstått.

– I justitieutskottet sitter det så gott som uteslutande bara män från de andra partierna, då tittade man på mig och jag var beredd att axla ansvaret, förklarar Anna Wallentheim.

Carl-Johan BaulerSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.