GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Hattrick av Jesper Ahlgren

Tyringe hade stora problem med HA74 Sävsjö. Trots ledning med 2–0, 3–1 och 4–2 – och trots hattrick av Jesper Ahlgren – krävdes det förlängning innan hemmalaget kunde vinna i Tyrs Hov. Emil Ekholm prickade in segermålet i sudden death.
ISHOCKEY • Publicerad 15 oktober 2021 • Uppdaterad tisdag 18:07
Jesper Ahlgren blev tremålsskytt.
Jesper Ahlgren blev tremålsskytt.
Foto: Stefan Sandström

Jesper Ahlgren inledde målskyttet i Tyrs Hov när han efter 6.03, assisterad av Ludvig Jansson, gjorde sitt tredje mål för säsongen, en fullträff som betydde 1–0 till hemmalaget.

Och Ahlgren gjorde även sitt fjärde mål för säsongen i den första perioden. Efter 10.33 blev han på nytt framspelad av Ludvig Jansson – och Mads Christian Hanneborg – och prickade in 2–0 med sitt och Tyringes andra mål i matchen.

I andra perioden hade Tyringe två möjligheter att utöka ledningen i spel fem mot fyra, men någon utdelning blev det inte för hemmalaget i power play. Istället var det gästerna som gjorde periodens enda mål. Efter 17.05 hittade HA74:s Jonatan Strand rätt och inför sista perioden var det uddamålsledning för Tyringe, 2–1.

Jesper Ahlgren fullbordade sitt hattrick fram till 3–1 tidigt i tredje perioden, men Filip Owesson reducerade tämligen omgående. Och tredje perioden handlade mycket om Owesson.

Visserligen gav Kim Runermark Tyringe en tvåmålsledning på nytt när han satte 4–2 i box play med Isac Hedlund utvisad, men Owesson reducerade till 4–3 i power play innan Hedlunds tvåminutare var över.

Tyringe drog på sig ytterligare två utvisningar i tät följd i tredje perioden. Och då kunde Owesson ”göra en Ahlgren”, nämligen fullborda ett hattrick i matchen.

16.33 in i sista perioden kvitterade Filip Owesson med sitt tredje mål i den tredje perioden.

Två hattrick i samma match alltså, ett av hemmaspelaren Ahlgren och ett av bortaspelaren Owesson.

I förlängningen var det HA74 som åkte på en utvisning och då avgjorde Tyringe. Emil Ekholm gjorde sitt sjätte mål för säsongen när han satte 5–4 i power play och hemmalaget knep därmed extrapoängen.

Peter PaulssonSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.