GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Klart: De skånska vargarna har fått valpar

Länsstyrelsen bekräftar att det nu finns vargungar i reviret på Linderödsåsen.
Skåne • Publicerad 15 oktober 2021 • Uppdaterad tisdag 20:57
Foto: Heiko, Junge

För några dagar sedan kom nyheten om att en jägare fångat åtta djur som misstänktes vara vargar på film med en mörkerkamera.

På fredagen gick länsstyrelsens vilthandläggare ut och konstaterade att det handlade om vargar.

– Vi har bekräftat två saker. Det ena är att den film som har figurerat och som filmar åtta stycken vargar, den har vi haft möjlighet att bekräfta i tid och rum på plats. Vi bedömer att det är åtta stycken vargar.

– I och med att vi har kunnat bedöma det kan vi även bekräfta att det har skett en föryngring i vargreviret på Linderödsåsen. Det är det vi har gått ut med och som vi i nuläget kommenterar, säger vilthandläggaren Tom Espgård.

Handläggarna fortsätter framöver sitt arbete med att följa aktiviteten i det skånska vargreviret.

– Vi fortsätter att inventera som vanligt med kameror och ser gärna att allmänheten hör av sig med tips och bilder, säger Tom Espgård.

Mats Klingen
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.