GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Uddamålsförlust igen: ”Klart det är tröttsamt”

Hockeygudarna är inte på Osbys sida just nu. Sölvesborg IK vann fredagsdrabbningen mot ett skadeskjutet hemmalag. Återigen hade OIK svårt med målskyttet.
– Det är uddamålsförlust på uddamålsförlust. Klart att det är tröttsamt, berättar en besviken Alexander Lodin i OIK efter 1–2-förlusten i division två-hockeyn.
ISHOCKEY • Publicerad 15 oktober 2021 • Uppdaterad tisdag 11:40
Alexander Lodin var besviken efter ännu en ”hedersam förlust”.
Alexander Lodin var besviken efter ännu en ”hedersam förlust”.
Foto: Stefan Sandström

Det har gått tungt för Osby IK på senaste tiden. Skadeproblem och sjukstuga gjorde att OIK skrinnade in i ishallen med ett högst begränsat manskap. Ljuspunkter i mörkret är att backklippan Riku Rissanen äntligen anslutit från Finland och att assisterande tränaren, Jacob Dreberg, åter valt att snöra på sig skridskorna.

Gästande Sölvesborg visade inga tecken på blyghet utan tog tag i tillställningen från första tekning och skapade en hel del farligheter framför en vilt krigande Anton Johansson i Osbys mål. Man åstadkom en hel del kreativt men det krävdes ett powerplay för att första pucken skulle hitta nätet. Ett backskott ändrade riktning framför Johansson och John Salin noterades som målskytt.

”Sikarna” från Blekinge fortsatte att skapa chanser men OIK var alls inte ofarliga när man spenderade tid i anfallszon. Det stora problemet för de rödsvarta är målskyttet då man inte verkar ha marginalerna med sig när man väl producerar farligheter. Både Adam Ringdahl och Harrison Cottam skapade bra chanser men utan att få till en kvittering. Sölvesborg gick således till vila i ledarposition.

Frustration var det ordet som speglade hemmalaget under stora delar av akt två. Spelet var klart bättre än under period ett och man skapade svårigheter och ställde frågor till Sölvesborg titt som tätt. Målskyttet fortsatte att spöka för OIK som hade förtvivlat svårt att förvalta de lägen man skapade. Mönstret gick att känna igen från de senaste matcherna och irritationen över den uteblivna utdelningen kunde kännas lång väg. Gör man inte mål brukar det straffa sig och när Sölvesborg utökade till 0-2 på en fin kontring skedde just detta.

När det såg som mörkast ut i Osbykvällen tände Oscar Almberg hoppet då han reducerade till 1-2 genom ett rappt slagskott i numerärt överläge. Helt nödvändigt för hemmafavoriterna inför upplösningen.

Det var allt på ett kort för OIK som satsade framåt under sista perioden. Man fortsatte sin vana trogen att skapa fina lägen men också att inte få utdelning på dem. Sölvesborg vaktade ömt sin ledning och kontrade de gånger läge gavs.

Osbys stora chanser gavs när man fick två raka powerplay men inte heller då kom man ikapp målmässigt.

Matchen slutade 1–2 och en ny hedersam förlust för OIK som på det hela taget gjorde en bra insats men inte fick avkastning i form av poäng .

– De sätter sina chanser och vi gör det inte. Det är skillnaden ikväll, summerar Alexander Lodin självkritiskt.

Andreas Bergman
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.