GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Bostadsrätter i Hanaskog kan byggas redan 2022

Kommunen säljer två fastigheter i Hanaskog till Göingehem. Därmed rycker byggstarten för bostadsrätterna allt närmare, något som kan ske redan under 2022.
Hanaskog • Publicerad 16 oktober 2021 • Uppdaterad tisdag 05:49
Det planeras för tio nya bostadsrätter i Hanaskog, vid Släntvägen.
Det planeras för tio nya bostadsrätter i Hanaskog, vid Släntvägen.
Foto: Arkitektgården

En värderingsbyrå ska ta fram prislappen för fastigheterna Kannan 5 och 6 vid Släntvägen i centrala Hanaskog. Efter förvärv av dessa äger det kommunala bostadsbolaget Kannan 2–6 och blir då redo att upphandla projektet och söka bygglov.

Det speciella i detta är att det är första gången som Göingehem bygger något som redan i grundtanken är tänkt att bli bostadsrätter.

– Göingehem har inget specifikt uppdrag att bygga bostadsrätter, men dock att främja olika boendeformer, förklarar Magnus Nilsson (KD), styrelseordförande i Göingehem.

– Tiden har mognat för det här, särskilt i Hanaskog. Det finns ett par lyckade exempel på bostadsrätter i Knislinge men annars är det ingen stark tradition i kommunen. Nu ska vi se till att få hyresgäster som vill ha en bostadsrättsförening. Det blir kanske 2 000 kronor billigare i hyra än för en hyresrätt, fortsätter Nilsson.

Det här är vad det handlar om, i klartext: Åtta stycken treor på 67 kvadratmeter vardera samt två stycken fyror på 82 kvadratmeter vardera. Det blir hög standard, solceller, parkering som är förberedd för laddstolpar och uteplats i helt rätt läge; söder och väster.

– Läget och området är helt rätt. Det kommer att bli jättefint, konstaterar Henrik Loveby, vd för Göingehem.

– Det känns spännande, säger Magnus Nilsson.

Carl-Johan Liljedahl
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.