GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Omfattande brand släckt – misstänkt brott

En kraftig brand drabbade en rivningslokal i Slakthusområdet nära Globen i södra Stockholm. Händelsen utreds som misstänkt mordbrand.
Publicerad 16 oktober 2021 • Uppdaterad tisdag 11:47
En kraftig brand rasar i en byggnad i Slakthusområdet i södra Stockholm.
En kraftig brand rasar i en byggnad i Slakthusområdet i södra Stockholm.
Foto: Joakim Magnå/TT

Larmet kom vid 14-tiden på lördagen. Omkring klockan 18 hade branden släckts och därmed kunde räddningstjänsten avsluta insatsen.

Eldsvådan bröt enligt Storstockholms brandförsvar ut i ett fläktrum och det är i huvudsak den delen av den 100 gånger 200 meter stora byggnaden som skadats.

Det brann bland annat i ett ventilationsrum och i takkonstruktionen. Räddningstjänsten lade kraft på att minska risken för ytterligare spridning.

– Rökutvecklingen i området var hemsk tidigare, men där ser det bättre ut nu, sade Fredrik Dackland, ledningsoperatör på Storstockholms brandförsvar, vid 15.30-tiden.

Det är oklart hur branden startade. Polisen har inlett en förundersökning om mordbrand och kommer att genomföra en brottsplatsundersökning när brandplatsen kallnat, skriver man på sin hemsida.

Ingen person kom till skada.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.