Annons

Michael Caine backar om pensioneringen

I en intervju med BBC:s Radio 5 i fredags sade den brittiske skådespelaren Michael Caine att han planerade att gå i pension efter sin senaste film "Best sellers". Men ett dygn senare luftar han motsatta besked.
Publicerad 16 oktober 2021 • Uppdaterad 30 november 2021
Michael Caine inledde sin skådespelarkarriär i början på 1950-talet och ännu är den inte slut. Arkivbild.
Michael Caine inledde sin skådespelarkarriär i början på 1950-talet och ännu är den inte slut. Arkivbild.Foto: Vianney Le Caer/AP

Caine refererade till "Best sellers" som "verkligen sin sista" film med tanke på att han har ryggproblem som påverkar rörligheten.

– Det vimlar inte direkt av manus med huvudroller för 88-åringar, sade han också.

Annons

Ett dygn senare verkar han dock ha ändrat sig. På Twitter skriver den 88-årige Caine något kryptiskt: "Jag har inte gått i pension men det är inte många som vet om det."

För Variety bekräftar representanter för Caine att han alls inte ska pensioneras sig utan tvärtom "håller på att granska två manus som potentiella framtida projekt".

I ett uttalande till nöjessajten säger skådespelaren själv angående pensioneringen: "Jag har gått upp klockan sex på morgonen för att göra filmer i över 50 år och jag tänker inte göra mig av med min väckarklocka."

Michael Caine inledde sin karriär i början av 1950-talet efter att ha jobbat med amatörteater och på brittiska landsortsteatrar. Bland de många filmer han medverkat i finns exempelvis "Interstellar" (2014) och "Inception" (2010).

Han har fått två Oscarsstatyetter för bästa biroll, en för "Hannah och hennes systrar" och ytterligare en för "Ciderhusreglerna".

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons