GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Inför seriefinalen: Här är IFK:s nya målsättning

Det väntar seriefinal på Österås för ett IFK som ”tvingats” sätta upp en ny målsättning. Inför matchen mot Olympic har Johan Perssons manskap redan passerat 35 poäng – och nu är målet att nå klubbens bästa resultat på 14 år.
FOTBOLL • Publicerad 16 oktober 2021 • Uppdaterad tisdag 18:11
IFK-tränaren Johan Persson är avstängd och får sitta på läktaren när hans lag möter Olympic hemma på söndagen.
IFK-tränaren Johan Persson är avstängd och får sitta på läktaren när hans lag möter Olympic hemma på söndagen.
Foto: HENRIK EBERLUND

35 poäng har varit den magiska gränsen för Johan Persson hela säsongen. 35 poäng skulle räcka för nytt kontrakt och innan den gränsen var nådd pratade ingen i IFK Hässleholm om något annat.

I och med segern mot Kristianstad senast susade IFK upp på 37 poäng. När Norra Skåne efter matchen frågade vad målsättningen nu var för gulsvart svarade Johan Persson att han skulle återkomma med svaret.

Så, vad är målsättningen nu?

– Vi har tittat lite bakåt på statistiken och just nu har vi det näst bästa resultatet ett IFK-lag presterat på 14 år. Så målet är att göra det bästa resultatet på 14 år. För att göra det behöver vi 43 poäng på 26 matcher, alltså sex poäng på fyra matcher, säger Persson.

(Det spelas som bekant 28 matcher i år, men Persson vill slå ”rekordet” 43 poäng på en normal serie, det vill säga 26 matcher.)

– Jag vill lyfta fram att det är fantastiskt gjort av killarna att nå 35 poäng på 22 omgångar. Vi tappade ju åtta–nio spelare inför säsongen, så det är otroligt starkt av killarna.

Inför helgens omgång parkerar IFK på andra plats i tabellen, fem poäng efter Olympic som har en match mindre spelad. Det vankas alltså seriefinal på Österås och IFK lär ha många supportrar runt om i serien. Ska Olympic inte springa iväg med seriesegern måste Malmölaget börja tappa poäng.

– Så är det. Skulle vi ta en trea öppnar vi upp det. Det känns inspirerande. Men det blir en tuff match, de leder ju serien ganska överlägset får man säga ändå med tanke på att de har en match mindre spelad, säger Persson.

En spelare, Amel Crnalic, är avstängd i IFK. Och så är Johan Persson avstängd sedan han fått gult kort mot KFC. IFK-tränaren får alltså följa seriefinalen från läktaren.

Peter PaulssonSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.