GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Kryptovalutan Tether får smäll på fingrarna

Publicerad 16 oktober 2021 • Uppdaterad tisdag 04:52
Kryptovalutan Tether har fått mångmiljonböter för att ha vilselett sina kunder. Arkivbild.
Kryptovalutan Tether har fått mångmiljonböter för att ha vilselett sina kunder. Arkivbild.
Foto: Henrik Montgomery/TT

Företaget bakom kryptovalutan Tether har fått böter för vilseledande information till sina kunder.

Tether är en så kallad Stablecoin, vilket innebär att värdet på kryptovalutan är knutet till värdet på en valuta – i deras fall amerikanska dollar. En Tether ska motsvara en amerikansk dollar. Kryptovalutan används till stor del för att förenkla handeln i andra kryptovalutor.

Företaget har granskats av amerikanska myndigheter som kommit fram till att Tether inte har haft tillräckligt mycket kontanter för att backa upp påståendet om att alla kunder skulle kunna byta tillbaka sin kryptovaluta till dollar.

Tether Limited, företaget som ger ut kryptovalutan Tether, har gått med på att betala böter på 41 miljoner dollar, motsvarande drygt 350 miljoner kronor, men hävdar fortfarande att kontantreserverna har varit tillräckliga.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.