GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Boende släckte köksbrand

Räddningstjänst ryckte ut till en villabrand i Hästveda på lördag förmiddag. När styrkorna kom fram hade boende redan kunnat släcka branden.
Hästveda • Publicerad 16 oktober 2021 • Uppdaterad tisdag 02:49

– Vår uppgift var främst att säkerställa att det inte hade spridit sig in i konstruktionen, säger Leif Staffansson, inre befäl på räddningstjänsten Skåne nordost.

Larmet inkom till SOS vid klockan 09.24.

– Det var en brand som hade startat uppe i någon elledning i köket. Ägaren hade själv släckt med hjälp av pulversläckare när vi kom dit, säger Leif Staffansson.

Brandmännen var på plats i villan i cirka två timmar för att kontrollera att elden inte hade spridit sig.

– Vi öppnade upp där och det hade inte spridit sig.

– Det var ett rådigt ingripande av boende som stoppade branden innan det hunnit bli värre, säger Leif Staffansson.

Även ambulans var på plats men det finns inga uppgifter om att någon behövt föras till sjukhus därifrån.

Teodor DimbladSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.