GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Nya målvakten hyllar hemmapubliken

En skada hindrade honom i säsongsupptakten. Men Linus Olsson har kommit tillbaka starkt – och Vinslövs nye målvakt stortrivs i Furutorpshallen.
– Det är helt otroligt, den stämningen ... publiken blir som en extra spelare som hjälper oss, säger Olsson inför helgens match hemma mot Torslanda.
HANDBOLL • Publicerad 16 oktober 2021 • Uppdaterad tisdag 02:10
Linus Olsson är tillbaka efter skadan och han har redan hunnit visa sin höga nivå.
Linus Olsson är tillbaka efter skadan och han har redan hunnit visa sin höga nivå.
Foto: Stefan Sandström

Målvakten Linus Olsson värvades till Vinslöv från OV Helsingborg inför säsongen. Han fick dock inte den start i den nya klubben som han hade hoppats. Skadad fick han följa sina nya lagkamrater från sidan under cupäventyret samt i de första seriematcherna i Allsvenskan.

– Man vill alltid ha en skön start, men nu blev det inte så. Det blir inte alltid som man tänkt sig och jag fick kämpa på vid sidan av, säger Olsson.

Nu är han dock tillbaka i målet och Olsson har visat vilka kvaliteter han besitter.

Hur nära max är du?

– I huvudet är jag nära max. Kroppen ... jag har ju ett knäskydd som jag får ha ett tag till. Det hindrar mig inte från att spela, men det är där. Fast jag är relativt när max, även om jag har mer att ge, säger Olsson.

Bortsett från skadan har Linus Olsson bara positivt att säga om sin första tid i Vinslövs HK.

– Det är en klubb som verkligen vill något. Ledningen, laget, alla runtomkring vill jättemycket och det är kul. Allt är professionellt, säger han.

– Vi har fått ihop en bra helhet. Vi är ju ganska många nya i laget, men alla har kommit in i gruppen jättebra. Gruppen har tagit emot alla och varit väldigt välkomnande. Vi har fått ihop ett kollektiv på ett sätt som jag inte har varit med om i särskilt många klubbar och det känns sjukt härligt, säger Olsson.

Hur funkar samarbetet mellan dig och din målvaktskollega Simon Bengtsson?

– Kanon. ”Sibbe” är hur skön som helst och bjuder på sig, säger Olsson.

Det blir naturligtvis en konkurrenssituation mellan de båda målvakterna, men det ser Linus Olsson bara som positivt. Dels triggar det båda två att prestera bättre, dels är båda medvetna om att det krävs två starka målvakter för att laget ska vara framgångsrikt under en lång säsong.

– På den här nivån måste man ha två målvakter som levererar. Vi är bara glada för varandra när den andra gör det bra. När jag var borta levererade ju ”Sibbe” jättebra.

Efter ett överraskande starkt cupäventyr har Vinslöv inlett serien med två segrar, en förlust och ett kryss (krysset kom senast borta mot Kungälv efter Linus Nilssons kvittering i slutsekunderna).

Hur bra är Vinslövs HK i år?

– Bra fråga ... det är upp till oss själva att visa hur bra vi är. Vi vill vara på den övre halvan. Vi har höga toppar, kan vi minska dalarna blir vi ännu bättre, säger Olsson.

Vad är känslan efter den sena kvitteringen senast?

– Det kändes både som en vinst och förlust. Starkt att vi tog poäng och skönt med kvitteringen, det är nog inte många som tar poäng borta mot Kungälv (krysset mot Vinslöv var tabelltvåan Kungälvs första poängförlust). Samtidigt är vår känsla alltid att vi har chansen att vinna och den känslan hade vi mot Kungälv också.

Den här helgen är det Torslanda hemma som står på programmet för Vinslöv. Avkast lördag klockan 16 – och Linus Olsson ser fram emot en viktig drabbning där Vinslöv har chansen att visa att VHK hör hemma på den övre halvan med lag som Torslanda bakom sig.

– Torslanda är ett lag som vi verkligen konkurrerar med, ett lag för mitten/övre halvan. Så det känns som en fyrapoängsmatch, säger han.

Och Olsson har fått smak på att spela inför publiken i Furutorpshallen.

– Senast var det ju helt otroligt. Jag hoppas det kommer mycket folk igen, man ser verkligen fram emot varje match.

Simon Bengtsson, som i fjol fick vakta målet inför tomma läktare, har sagt att en fullsatt Furutorpshall innebär minst ett par räddningar extra jämfört med en tom hall.

– Det håller jag absolut med om, publiken blir som en extra spelare som hjälper till, säger Olsson.

Peter PaulssonSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.