GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Olika vaccin godkänns för inresa till USA

Publicerad 16 oktober 2021 • Uppdaterad måndag 20:26
När USA öppnar för inresa från vissa länder den 8 november tillåts även vaccinering med olika vaccin, enligt landets smittskyddsenhet CDC. Arkivbild.
När USA öppnar för inresa från vissa länder den 8 november tillåts även vaccinering med olika vaccin, enligt landets smittskyddsenhet CDC. Arkivbild.
Foto: Anders Wiklund/TT

Från den 8 november tillåts även utlänningar som vaccinerats med olika vaccin resa in i landet, enligt landets smittskyddsenhet CDC.

På fredagen kom beskedet att USA öppnar för inresa från ett stort antal länder. Då uppgavs att resenärer som är fullvaccinerade med godkända vaccin kommer att få resa till landet med flyg.

I USA rekommenderas två doser av samma vaccin. Men eftersom andra länder godkänner vaccinering med doser från olika leverantörer har smittskyddsmyndigheten sagt att USA bör tillåta även dem att resa in i landet.

På fredagen sa Vita huset att de kommer att följa smittskyddsinstitutet rekommendation.

Vaccinerna måste vara godkända av landets läkemedelsmyndighet, Food and Drug Administration, FDA, eller Världshälsoorganisationen, WHO.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.