GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Vittsjö imponerade: ”En superbra prestation”

Defensiven var fenomenal. Och offensiven var minst lika bra som defensiven. Ungefär så kan väl Vittsjös första halvlek mot Hammarby beskrivas.
– En superbra prestation. Vi visar verkligen hur starka vi är, säger Tove Almqvist, som gjorde ett av målen när Vittsjö vann med 3–1.
FOTBOLL • Publicerad 16 oktober 2021 • Uppdaterad tisdag 14:12
Tove Almqvist och Fernanda Da Silva jublar efter Almqvists 2–0-mål.
Tove Almqvist och Fernanda Da Silva jublar efter Almqvists 2–0-mål.
Foto: Stefan Sandström

Inför sina hemmafans – och inför en ganska stor Hammarbyklack – dundrade Vittsjö på från start. Och alla var med och bidrog.

Det var Lisa Klinga och Michelle De Jongh som susade fram på högerkanten, det var Ebba Hed och Tove Almqvist som skapade lägen från vänsterkanten, det var Clara Markstedt som sprang sönder gästernas backlinje, det var Mie Leth Jans och Nellie Persson som ägde innermittfältet, det var Sandra Adolfsson som dominerade i backlinjen, det var Clare Polkinghorne som gjorde 1–0, det var ... kanske inte en helt perfekt Vittsjöprestation – men bra nära.

– I första halvlek fungerar alla delar. Försvarsspelet, offensiven, presspelet – vi dominerar både med och utan boll och alla är riktigt bra, säger en helnöjd Robert Bergström, tränare i Vittsjö.

Han njöt lite extra av att se Polkinghornes kraftfulla nick fram till 1–0 efter en inövad hörnvariant.

– Ja, ”Polks” mål, det var precis det vi jobbade med på träningen i går. Några spelare skulle screena och ge ”Polks” ytan. Det fungerade perfekt. Hörnan (av Fernanda Da Silva) är perfekt slagen och kul för ”Polks” att få sätta dit den, hon har varit nära ett par gånger, säger Bergström.

När Polkinghorne spräckte nollan i den 28:e minuten hade Vittsjö redan skapat fem (!) riktigt heta chanser. Det säger en del om hemmadominansen.

18 bilder
Fernanda Da Silva slog bland annat hörnan som gav 1-0.
Clare Polkinghorne måljublar. Mittbacken gjorde 1-0 på en kraftfull nick.
Clare Polkinghorne, Clara Markstedt och Michelle De Jongh firar första målet i matchen.
Vittsjötränaren Thomas Mårtensson klappar om 2-0-skyttet Tove Almqvist.
Clare Polkinghorne firade sin kontraktsförlängning med Vittsjö genom att göra mål..
Robert Bergström, Thomas Mårtensson och övriga i Vittsjö var nöjda.
Robert Bergström.
Sabrina D`Angelo i Vittsjömålet hade en ganska lugn eftermiddag, men svarade för ett par utmärkta ingripande.
Clare Polkinghorne.
Thomas Mårtensson.
Tove Almqvist, Sandra Adolfsson, Nellie Persson och Clara Markstedt firar mål.
Lagkaptenen Sandra Adolfsson var stabil som vanligt.
Clara Markstedt löpte sönder Hammarbys backlinje.
Tove Almqvist har hittat tillbaka till storformen.
Vittsjöklacken njöt och sjöng och jublade.
Mie Leth Jans stängde matchen med sitt 3-0-mål.
Lisa Klinga for fram på högerkanten gång på gång och var nära att bli målskytt i första halvlek.
Hammarbyklacken bidrog till att det var bra drag. Men matcharrangören var inte nöjd med att det tändes bengaler.
Fernanda Da Silva slog bland annat hörnan som gav 1-0.
Clare Polkinghorne måljublar. Mittbacken gjorde 1-0 på en kraftfull nick.

2–0 satte Tove Almqvist i den 32:a minuten när hon tog emot, vek inåt och hittade luckan vid första stolpen. Almqvists första mål sedan återkomsten efter knäskadan – och det syns att hon börjar hitta storformen igen.

– Jag har kunnat träna bra och fått ett antal matcher nu och känner att jag är tillbaka ordentligt. Det börjar släppa och självförtroendet är tillbaka, säger Almqvist, som (liksom många andra hemmaspelare) svarade för en strålande insats.

Hur är det att spela när det fungerar så väl som det gjorde i första halvlek?

– Jätteroligt. Det är det roligaste som finns när man har sådant flow i laget och så mycket energi. Och skönt att vi fick utdelning också, säger Almqvist.

Drygt tio minuter in på andra halvlek gjorde Mie Leth Jans 3–0 efter fenomenalt förarbete av Clara Marksetdt. Och därmed var saken i praktiken klar. Hammarby fick visserligen lite mer att säga till om efter det och gjorde även ett tröstmål i slutet, men hemmasegern var aldrig hotad och Vittsjö tog tre välförtjänta poäng.

Vittsjölaget

Vittsjö: Sabrina D’Angelo – Lisa Klinga (68), Clare Polkinghorne, Sandra Adolfsson, Ebba Hed – Michelle De Jongh, Nellie Persson, Mie Leth Jans (72), Tove Almqvist (87) – Fernanda Da Silva, Clara Markstedt.

Bänken: Shannon Lynn (mv), Julia Tunturi (68), Briana Campos (72), Alexandra Benediktsson, Filippa Wallén (87), Moa Karlsson, Kajsa Lind.

Peter PaulssonSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.