Annons

70 afrikanska filmer tävlar i Burkina Faso

Publicerad 17 oktober 2021 • Uppdaterad 30 november 2021
Årets upplaga av film- och tv-festivalen i Ouagadougou, Burkina Faso, pågår just nu.
Årets upplaga av film- och tv-festivalen i Ouagadougou, Burkina Faso, pågår just nu.Foto: Sam Mednick/AP

Över 200 filmer gjorda av afrikanska filmskapare och i de flesta fall även producerade i afrikanska länder har valts ut till årets filmfestival i Burkina Faso. Årets festival är den 27:e upplagan av den Panafrikanska film- och tv-festivalen i Ouagadougou (Fespaco) och flyttades från februari till oktober på grund av pandemin.

– Det var viktigt att flytta fram festivalen, sade den festivalansvarige Alex Moussa Sawadogo vid invigningen där han konstaterade att det annars hade varit omöjligt att garantera de utvalda filmernas kvalitet.

Annons

Tävlingssektionen omfattar 70 filmer i sex olika kategorier. I klassen spelfilm tävlar 17 filmer, däribland det nigerianska dramat "This is my desire" av tvillingbröderna Arie Esiri och Chuko Esiri. De tävlar bland annat emot Narcise Wandjis "Bendskins" från Kamerun.

Festivalen pågår till 23 oktober då Stallion of Yennenga-priset delas ut till bästa film.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons