GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Boktips: Den blå kulan

Publicerad 17 oktober 2021 • Uppdaterad 24 november 2021
av Mattias Käck och Joannan Hellgren.
av Mattias Käck och Joannan Hellgren.

Två små barn i en båt ger sig ut på ett sagolikt äventyr, men det är inte på vattnet de krusar fram. Nej, deras båt lyfter och far över trädtopparna och upp i det blå. De fortsätter högre och högre upp och rakt in i rymden, där ett fantastiskt skådespel får dom att känna förundran över allt vackert. Men ett av barnen är inte lika begeistrad. Han längtar hem till mamma, pappa och lillasyster. Tänk om de aldrig hittar hem?

Boken vänder sig till förskoleåldern och lämnar mycket till fantasin.

Den blå kulan

Av: Mattias Käck

Illustratör: Joanna Hellgren

Ålder: 3-6 år

Förlag: Alfabeta

Marie Strömberg AnderssonSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.