GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Boktips: Maryam och hjärtegästerna

Publicerad 17 oktober 2021 • Uppdaterad 25 november 2021
av Minoo Shams och Katarina Strömgård.
av Minoo Shams och Katarina Strömgård.

Här kommer den andra boken i den fristående serien om Maryam.

Denna gång sitter hon och pappa i väntrummet tills mamma kommer ut och berättar att hon ska bli storasyster. Men Maryam är mest arg, arg för att mamma har lämnat mormor kvar i Iran ensam. Pappa säger att mormor kommer att resa till Sverige en månad innan bäbisen föds. Oj, nu måste Maryam skärpa sig och prata persiska, så hon kan prata med mormor.

Även om det är roligt i skolan, saknar hon sin mormor. När föräldrarna kommer hem med ultraljudsbilder ser Maryam att det finns två bebisar i magen! Tvillingar! Då kommer nog mormor stanna dubbelt så länge.

Första boken i serien var Maryam och mormorsmålet.

Maryam och hjärtegästerna

Av: Minoo Shams

Illustratör: Katarina Strömgård

Ålder: Lågstadiet

Förlag: Bonnier Carlsen

Marie Strömberg AnderssonSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.