GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Drop in-vaccinationer lockade tusentals

Fler än 10 000 personer passade på att ta sticket när Skånes vårdcentraler höll öppet hus för vaccinering mot covid-19 under lördagen.
Skåne • Publicerad 17 oktober 2021 • Uppdaterad tisdag 20:19

– Det är oerhört glädjande att så många tog chansen att vaccinera sig. Varje stick räknas, säger Maria Landgren, vaccinsamordnare i Region Skåne, i ett pressutskick.

För att nå ovaccinerade personer erbjöd alla vårdcentraler i Skåne drop-in-vaccinering mellan klockan 9 och 16 på lördagen. Det krävdes ingen förbokning utan den som ville kunde bara gå till någon av mottagningarna för att ta sprutan.

Satsningen, som var den första av sitt slag i länet, gav resultat. En tidig sammanräkning visar att fler än 10 000 vaccinationer genomfördes under dagen, enligt Region Skåne. Siffran väntas därtill stiga då man fortfarande saknar statistik från ett 20-tal av vårdcentralerna som deltog.

– Det är otroligt bra att vårdcentralerna går samman på detta sätt för att öka vaccinationstäckningen i Skåne. Genom ökad tillgänglighet har vi nu fått en ordentlig skjuts framåt i vaccinationsarbetet, säger Sofia Ljung, förvaltningschef i Primärvården Skåne, i utskicket.

Hon fortsätter:

– Ett stort tack till alla medarbetarna på de skånska vårdcentralerna som ställt upp denna lördag och idag, såväl som under hela pandemin, gjort ett fantastiskt arbete, säger Sofia Ljung, förvaltningschef i Primärvården Skåne.

Teodor DimbladSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.