GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Gör trädgården redo för den kalla årstiden

Att förbereda trädgården för vintern underlättar för vårens sysslor. Här kommer några tips på hur du övervintrar din trädgård.
Odling • Publicerad 17 oktober 2021 • Uppdaterad 30 november 2021
Vattenkärl bör tömmas inför vintern så att de inte fryser sönder.
Vattenkärl bör tömmas inför vintern så att de inte fryser sönder.Foto: Fredrik Persson/TT

• Många förknippar höststädning med att kratta löv – men de bör få ligga kvar i trädgården. Det viktiga är att de hamnar där de gör mest nytta: i rabatter över känsliga växter och under träd och buskar.

• Ta in knölar, pelargoner, änglatrumpeter och fuchsior i värmen och gräv ner frösådda växter på tillväxt under till exempel en buske, råder tidningen Land. Rosor kan skyddas med hjälp av en extra hög med jord nertill.

• Töm alla kärl utomhus och plocka in lerkrukor, skriver tidningen vidare, som även tipsar om att ta hjälp av regnet för att tvätta utsidan av växthuset, för den som har ett sådant. Smutsen torkas lättare bort när vattnet mjukat upp den.

• I podden ”Röda vita rosen” tipsar trädgårdsmästaren ​Victoria Skoglund om att dra ner på vattningen när exempelvis fikonträdet tappar sina blad inomhus under vintern.

–Jag tror att jag har dränkt så många växter i mina dar, just av den anledningen: 'Oj oj oj, här är det torrt, tror jag, alla löven faller av. Nu vattnar vi lite extra, svarar journalisten och poddkollegan Jenny Strömstedt.

/ TT

Jenny Strömstedt.
Jenny Strömstedt.Foto: Anders Wiklund/TT

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.