Annons

Hattrick när Florida utklassade Islanders

Sam Bennett gjorde hattrick när Florida besegrade New York Islanders med 5–1 på hemmaplan.
– En fantastisk känsla, säger Bennett.
Publicerad 17 oktober 2021 • Uppdaterad 30 november 2021
Floridas Sam Bennett firar ett av sina mål mot New York Islanders.
Floridas Sam Bennett firar ett av sina mål mot New York Islanders.Foto: Lynne Sladky/AP/TT

– Jag har riktigt kul här i Florida och det blir bara bättre för varje match, säger Sam Bennett efter nattens hattrick på hemmaplan.

I samma match nådde lagkamraten Jonathan Huberdeau milstolpen 500 NHL-poäng.

Annons

– Det här betyder mycket för mig. Jag är rätt lyckligt lottad med att ha kunnat spela i samma klubb sedan jag draftades, säger Huberdeau.

Floridas Gustav Forsling noteras för två assist. Oliver Wahlstrom blev ensam målskytt för Islanders, som har förlorat säsongens två första matcher.

Det andra New York-laget, Rangers, besegrade Montreal på bortaplan med 3–1. Storstjärnan Mika Zibanejad gjorde två assist. Det var lagets första vinst för säsongen efter två förluster, varav den senaste mot Dallas i förlängning.

I matchen mellan Nashville och Carolina gjorde Filip Forsberg mål för de förstnämnda med 45 sekunder speltid kvar. Mattias Ekholm sköt från blå linjen – pucken studsade mot Forsberg innan den tog i stolpen men då var Forsberg framme och petade in returen. Men det räckte inte för Nashville som förlorade matchen med 3–2.

Jesper Fast gjorde Carolinas första mål.

Arizonas Johan Larsson noteras för en assist i 2–1-förlusten mot Buffalo. Även Buffalos Rasmus Dahlin gjorde en assist i den matchen.

I Kanadaderbyt Toronto–Ottawa vann de förstnämnda med 3–1, utan svenskmål men med assist av William Nylander, Rasmus Sandin och Timothy Liljegren. Assist blev det även för Detroits Gustav Lindström i 3–1-segern mot Vancouver.

Emma Gyllestad/TT

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons