Annons

Kronprinspar på gudstjänst för Kongsbergsoffer

Publicerad 17 oktober 2021 • Uppdaterad 30 november 2021
Kronprins Haakon och kronprinsessan Mette-Marit anländer till söndagens minnesstund i Kongsbergs kyrka.
Kronprins Haakon och kronprinsessan Mette-Marit anländer till söndagens minnesstund i Kongsbergs kyrka.Foto: Terje Pedersen/NTB/TT

När de fem personer som dödades i pilbågsattacken i norska Kongsberg i onsdags ska hedras på en minnesstund i Kongsbergs kyrka på söndagen närvarar flera representanter för norska staten.

Kronprinsparet Haakon och Mette-Marit deltar i både gudstjänsten och kyrkkaffet efteråt. Även justitieminister Emilie Enger Mehl deltar i gudstjänsten, som leds av kyrkoherde Reidar Aasbo.

Annons

Under lördagen tillkännagav polisen mer detaljer kring de fyra kvinnor och en man som föll offer för attacken. Tre av dem var 75 år eller äldre, samtliga hemmahörande i Kongsberg.

Enligt polisens utredning tyder allt på att offren var slumpvis utvalda.

Hypotesen kring att den misstänkte gärningsmannen, 37-årige Espen Andersen Bråthen som erkänt händelseförloppet, lider av psykisk sjukdom har stärkts. Misstankar om eventuella religiösa kopplingar till dådet har försvagats, meddelade polisen under lördagen.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons