Annons

Laschet kommer lämna som ministerpresident

Publicerad 17 oktober 2021 • Uppdaterad 25 november 2021
Armin Laschet kommer snart att lämna posten som ministerpresident för delstaten Nordrhein-Westfalen, meddelade han på kristdemokratiska ungdomsförbundets kongress i tyska Münster i helgen.
Armin Laschet kommer snart att lämna posten som ministerpresident för delstaten Nordrhein-Westfalen, meddelade han på kristdemokratiska ungdomsförbundets kongress i tyska Münster i helgen.Foto: Markus Schreiber/AP/TT

Tyska kristdemokraternas partiledare Armin Laschet ska lämna posten som ministerpresident för delstaten Nordrhein-Westfalen.

Det meddelar han under kongressen för partiets ungdomsförbund, som i helgen äger rum i tyska Münster.

Annons

Laschet som tillträdde partiledarposten i januari i år, klär även skott för valnederlaget i september. Han vill se ett generationsskifte, förnyelse av partiet och mer inflytande från kvinnor, sade han under ett tal på lördagen.

Kristdemokraterna CDU gjorde ett historisk dåligt val och förlorade regeringsmakten efter 16 år.

– Ansvaret för det här resultatet ligger på mig som ledare och kandidat till förbundskanslerposten, sade Laschet.

Armin Laschet efterträdde Annegret Kramp-Karrenbauer som partiledare för CDU i januari i år. Hon hade i sin tur tagit över efter Angela Merkel två år tidigare men valt att hoppa av och inte ställa upp som partiets förbundskanslerkandidat.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons