Annons

Bilds chef fick sparken på studs

Publicerad 18 oktober 2021 • Uppdaterad 30 november 2021
Axel Springer, som ger ut Bild, sparkar tidningens chefredaktör Julian Reichelt efter långvariga klagompl på hans ledarstil. Arkivbild.
Axel Springer, som ger ut Bild, sparkar tidningens chefredaktör Julian Reichelt efter långvariga klagompl på hans ledarstil. Arkivbild.Foto: Franka Bruns/AP/TT

Tyska tidningen Bilds chefredaktör Julian Reichelt får sparken med omedelbar verkan, meddelar mediekoncernen Axel Springer.

I början av året blev han tillfälligt avstängd efter att ha medgett att det förekommit affärer med kvinnor i personalen. En utredning rörande maktmissbruk friade dock honom från att ha begått oegentligheter.

Annons

Men fortsatt mediegranskning av Julian Reichelts förehavanden har lett till att Axel Springer fått nya insikter om vad som hänt – och dragit slutsatsen att chefredaktören inte har talat sanning.

"Styrelsen har fått veta att Julian Reichelt inte tydligt har separerat på privata och professionella angelägenheter, inte ens sedan samtyckesutredningen avslutades i våras", skriver koncernen på sin hemsida

Julian Reichelt har ännu inte kommenterat avskedet.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons