GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Guld för Josefsson i säsongsavslutningen

Det blev en härlig seger för Malin Josefsson under säsongens sista tävling i fälttävlan i Kristianstad. Tillsammans med hästen Delelia tog guld i SWD Breeders för sexåringar.
– Hon har haft lite oflyt innan men nu kände jag att det var hennes tur, säger Josefsson.
RIDSPORT • Publicerad 18 oktober 2021 • Uppdaterad tisdag 05:01
Anna Nilsson red hem SM-guldet på Candy Girl.
Anna Nilsson red hem SM-guldet på Candy Girl.
Foto: Tommy Svensson

Den svenska fälttävlanssäsongen gick i mål med tävlingarna i Kristianstad i helgen. Malin Josefsson avslutade med flaggan i topp när hon och Delelia landade på en förstaplats i Breeders för sexåringar.

– Det var väldigt skönt. Det är en väldigt fin häst som har haft lite oflyt innan, men nu kände jag att det var hennes tur, säger hon och fortsätter:

– Hon vann ju i fjol när hon var fem så det var kul att hon kunde svara upp till det. Hon har utvecklats bra.

Nu när säsongen är över väntar en intensiv träningsperiod för Josefsson och hästarna.

– Jag kanske åker på någon hopptävling och någon dressyrtävling men mest kommer jag att träna. Jag gillar den här sporten på det sättet att man kan ta tag i saker som man inte har tid med under säsongen. Förhoppningsvis kan jag få lite arbetsro.

Störst fokus under helgen fick den trestjärniga seniortävlingen (med SM-status) och där höll Anna Nilsson distansen ut och red hem SM-guldet på Candy Girl, som gjorde sin sista tävling i karriären.

Den stora klassen, CCI3*, inleddes i fredags med nio ekipage som tog sig an dressyrmomentet.

Då gjorde Anna Nilsson, från Tågarpsortens Ryttarförening, och Candy Girl en stabil ritt med 68,93 procent och hon var då i ledningen innan övriga startfältet beträdde Gärds fina anläggning på lördagen.

Och 59-åringen från Annelöv fortsatte att tillhöra toppen och svara för fina prestationer. Lördagens banhoppning avverkades utan fel och sedan gjorde hon en tillräckligt bra terrängritt för att hålla guldhotet Amanda Ingulfson på behörigt avstånd.

– En kul avslutning både på säsongen och Candy Girls karriär, säger Anna Nilsson.

Men bäst av alla var inte Nilsson. Norskan Emelie Lindgren Laumann vann huvudklassen före tyskan Anna Siemer. Jonna Britse blev totalsexa och la därmed beslag på SM-bronset.

Malin Josefsson vann Breeders för 6-åringar med Delelia.
Malin Josefsson vann Breeders för 6-åringar med Delelia.
Foto: Mikael Persson

Osbytjejen Saga Wetterqvist, som tävlar för Gärds RF, hade en lite motigare helg i sin SM-debut på seniornivå. Hon noterades för tolv fel i hoppningen och i terrängritten föll hon av och tog sig därmed inte i mål.

– Synd om Saga, men hon mår bra trots fallet och det är det viktigaste, säger Nils-Arne Pedersen.

I klassen CCI2*-S blev Hanna Berg elva på Franky Boy efter bland annat 68,18 procent i dressyren och fyra fel i hoppningen.

När tidningen bad Nils-Arne Pedersen summera den hektiska helgen så höll de som bäst på att montera ner tävlingslägret i Norra Åsum.

– Vi håller på att rodda här i mörkret, man kan väl säga att det inte är det roligaste vi har gjort i helgen, säger Pedersen med ett skratt.

Är ni nöjda annars?

– Ja, vi har bara fått positiva ord från ryttare och de internationella funktionärerna som varit här. Vi hade stora startfält och var lite oroliga över att vi inte skulle klara tidsschemat, men vi fixade det också.

Taggad på att arrangera fler tävlingar av den här digniteten?

– Det är vi nog, men inte inom den närmaste veckan, säger Nils-Arne Pedersen och skrattar gott.

Marcus Nilsson
Jacob RuderstamSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.