Annons

Journalist sköts ihjäl – nu inleds rättegången

Publicerad 18 oktober 2021 • Uppdaterad 29 november 2021
Poliser och blommor på den plats där den nederländske journalisten Peter R de Vries sköts ihjäl i juli. Arkivbild.
Poliser och blommor på den plats där den nederländske journalisten Peter R de Vries sköts ihjäl i juli. Arkivbild.Foto: Peter Dejong/AP/TT

Dödsskjutningen av kriminalreportern Peter R de Vries i somras skapade chock och ilska i det nederländska samhället. Nu startar rättegången mot de två män som misstänks för mordet.

En 21-årig nederländsk man misstänks ha skjutit de Vries och en 35-årig polack misstänks ha varit hans chaufför, enligt polis. Båda greps kort efter skotten mot De Vries, som föll i Amsterdam efter att reportern gjort ett tv-framträdande den 6 juli.

Annons

Journalisten kämpade för sitt liv i nio dagar på sjukhus innan han avled.

Måndagens inledande förhandlingar i en distriktsdomstol i Amsterdam väntas främst ta ställning till frågan om krav på eventuella ytterligare utredningsinsatser. En sammanfattning av bevisläget ska också läggas fram.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons