Annons

Mögel i lungorna på iva-patienter – anmäls

Publicerad 18 oktober 2021 • Uppdaterad 30 november 2021
Fem patienter på en intensivvårdsavdelning vid länssjukhuset Ryhov i Jönköping hade mögelsporer i lungorna. Nu anmäls händelsen enligt lex Maria. Arkivbild.
Fem patienter på en intensivvårdsavdelning vid länssjukhuset Ryhov i Jönköping hade mögelsporer i lungorna. Nu anmäls händelsen enligt lex Maria. Arkivbild.Foto: Mikael Fritzon/TT

Mögel hittades i förra veckan på en intensivvårdsavdelning vid länssjukhuset i Jönköping. Fem svårt sjuka patienter hade fått mögelsporer i lungorna.

Nu har avdelningen storstädats. Det finns inga säkra tecken på att någon patient blivit sämre på grund av möglet, uppger verksamhetschef Magnus Trofast för Jönköpings-Posten.

Annons

Två patienter behövde flyttas från sjukhuset efter mögelfyndet.

En större vattenläcka, som upptäcktes i september, misstänks ha orsakat möglet.

Händelsen anmäls nu till Inspektionen för vård och omsorg enligt lex Maria.

För ett par veckor sedan stängdes en kirurgavdelning på Skellefteå lasarett på grund av mögeltillväxt efter en vattenskada.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons