GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

”Det gäller att spänna bågen”

– Det är otroligt viktigt att det kommer någon på plats efter att beredskapssamordnaren Jens Blomstrand slutar i Osby kommun. Det säger kommunpolisen Veronica Gustafsson.
Osby • Publicerad 19 oktober 2021 • Uppdaterad tisdag 10:29

Hon hoppas på en snabb tillsättning av tjänsten när Jens Blomstrand slutar vid årsskiftet.

– Det bästa hade varit om Jens Blomstrand kunde lämna över till någon annan direkt, men det kommer inte att gå, fortsätter Veronica Gustafsson. Det blir ett tapp.

Hon säger att det 2023 kommer en lag som gör att kommunerna får ett så kallat ska-krav på brottsförebyggande arbete.

– Så det gäller att man spänner bågen inför det, säger Veronica Gustafsson. Beredskapssamordnaren är viktig i vårt samarbete och en inkörsport som vi har mycket samverkan med.

Kommunpolisen Veronica Gustafsson vill gärna se att en ny beredskapssamordnare tillträder så snart som möjligt.
Kommunpolisen Veronica Gustafsson vill gärna se att en ny beredskapssamordnare tillträder så snart som möjligt.
Foto: Maja Ögren Andersson/Arkiv

– Visst finns det andra att prata med inom kommunen men det blir på ett annat sätt. Allting är olika i olika kommuner och det är lättare att ha en person att ha nära kontakt med och som vet hur kommunen är uppbyggd och vilka vägar man ska gå.

Uppdrag

Johanna Lindhe, administrativ chef i Osby kommun, har fått i uppdrag av kommundirektören att se över organisationen för säkerhet och beredskap.

– Jag räknar med att ha en plan för ny organisation av säkerhet och beredskap i Osby kommun färdig före jul, säger Johanna Lindhe. Sedan när den är färdig går vi ut med en annons till Jens Blomstrands efterträdare.

Hon uppger att hon fick uppdraget av kommundirektören i förra veckan och att det brådskar att ta fram en ny organisation.

– Det här är en viktig tjänst och därför vill vi inte dra ut på tiden, säger Johanna Lindhe.

Hon kommer dra upp riktlinjer för hur säkerhet- och beredskapsarbetet ska se ut i Osby kommun.

– Sedan kommer jag ta hjälp av den kompetens som finns i organisationen och även ta kontakt med andra kommuner, säger Johanna Lindhe.

Susanne GäreSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.