GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Uppåt på börsen – men Ericsson föll tungt

Stockholmsbörsen steg på tisdagen efter en rapporttät morgon. OMXS-index stängde på plus 0,6 procent, bland annat stärkt av en uppgång i klädjätten H&M.
Publicerad 19 oktober 2021 • Uppdaterad tisdag 12:28
Uppåt på börsen. Arkivbild.
Uppåt på börsen. Arkivbild.
Foto: Joakim Ståhl/SvD/TT

Men det var svårt att hitta vinnare bland de rapporterande bolagen.

Ericssons aktie krängde fram och tillbaka efter telekomjättens delårsrapport, men hade vid stängning backat 3,7 procent. Rapporten var resultatmässigt starkare än väntat, men störningar i leveranskedjan och fortsatt motvind i Kina oroade marknaden.

Mobiloperatören Tele 2:s aktie drog också nedåt med ett kursfall på 4,3 procent efter en delårsrapport som på pappret låg i linje med förväntningarna.

Byggmax – en av årets börsvinnare – slog förväntningarna i tredje kvartalet enligt bygghandelskedjans delårsrapport. Aktien steg 3,8 procent.

Även fastighetsbolagen Kungsleden och Castellum presenterade delårssiffror. Båda bolagens aktie gick ned: 0,5 respektive 0,3 procent.

Bland dragloken i OMXS30-index, med de 30 mest omsatta aktierna, hittade man bland annat H&M och byggjätten Skanska, som ökade 1,5 respektive 2,6 procent. Spelbolaget Evolution var en annan tung vinnare, upp 5,8 procent.

Handelsbanken fortsatte samtidigt uppåt med 1,0 procent efter beskedet om den tidigarelagda delårsrapporten efter börsens stängning på tisdagen.

På de ledande europeiska börserna var det mest uppåt. Londonbörsens FTSE-index steg 0,2 procent och Frankfurtbörsens DAX-index ökade 0,3 procent, medan Parisbörsens CAC-index backade 0,1 procent.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.