GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Fortfarande ingen gripen för Farstamord

Det har snart gått en vecka sedan en man dödades och en tonårspojke skadades allvarligt i en skottlossning i södra Stockholm.
Men ännu har ingen misstänkt gripits för skjutningen.
Publicerad 19 oktober 2021 • Uppdaterad tisdag 18:12
Ingen misstänkt har gripits för mordet och mordförsöket i Farsta strand. Arkivbild.
Ingen misstänkt har gripits för mordet och mordförsöket i Farsta strand. Arkivbild.
Foto: Jessica Gow/TT

På kvällen den 12 oktober larmade flera personer polisen efter att ha hört skott avlossas i Farsta strand. Polisen ryckte ut till området, där två personer hittades skjutna på olika platser.

Några timmar senare meddelade polisen att en av dem, en man i 40-årsåldern, hade avlidit till följd av sina skottskador. För det andra offret, en pojke i 15-årsåldern, bedömdes skadorna vara allvarliga. Hur han mår i dag är inte känt.

En person satt frihetsberövad under en tid dagen därpå, men släpptes snart. Sedan dess har ingen misstänkt gripits.

– Det finns inget pågående frihetsberövande i ärendet, bekräftar åklagare Martin Westling, som leder utredningen, för TT på måndagseftermiddagen.

Han vill inte lämna några ytterligare uppgifter om förundersökningen.

– Jag gör bedömningen att det skulle vara till men för utredningen, säger Westling.

Händelsen utreds som mord, mordförsök och grovt vapenbrott.

Jesper Karlsson/TT

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.