GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Klirr i kassan för Halliburton

Tredje kvartalet gav ett rejält klirr i kassan för amerikanska Halliburton, världsledande serviceleverantör till oljeindustrin.
Publicerad 19 oktober 2021 • Uppdaterad tisdag 08:57
Halliburton har släppt kvartalsrapport. Arkivbild.
Halliburton har släppt kvartalsrapport. Arkivbild.
Foto: Steve Gonzales/AP/TT

Nettovinsten lyfte till 248 miljoner dollar, 28 cent per aktie. Det är mer än dubbelt upp mot vinsten under motsvarande kvartal ett år tidigare på 100 miljoner dollar, 11 cent per aktie.

Omsättningen lyfte till 3,86 miljarder dollar.

Bakom lyftet ligger ett oljepris som under tredje kvartalet steg med 4,5 procent, bland annat mot bakgrund av att oljekartellen Opec valt att inte snabba på produktionsökningarna trots ökad efterfrågan.

Ett terminskontrakt för leverans av brentolja nästa månad har sedan årsskiftet lyft med 64 procent till omkring 85 dollar per fat.

– Jag ser en flerårig uppgång framför mig, säger Halliburtons vd Jeff Miller.

Han hänvisar till ett strukturellt underskott på råvaror globalt.

– Det ökar efterfrågan på våra tjänster, både internationellt och i Nordamerika.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.