Annons

Koeman: Vi spelar för vår framtid i CL

Respass redan i gruppspelet? Ja, det kan bli verklighet för Barcelona om det inte blir tre poäng hemma mot Dynamo Kiev.
– Det är en måstematch, vi måste vinna, säger tränaren Ronald Koeman inför onsdagens Champions League-möte.
Publicerad 19 oktober 2021 • Uppdaterad 29 november 2021
Såväl tränaren Ronald Koeman som hans Barcelona är pressat inför onsdagens Champions League-möte med Dynamo Kiev. Arkivbild.
Såväl tränaren Ronald Koeman som hans Barcelona är pressat inför onsdagens Champions League-möte med Dynamo Kiev. Arkivbild.Foto: Joan Monfort/AP/TT

Inte nog med att FC Barcelona brottas med ekonomiska problem, vilket gjorde att den katalanska fotbollsgiganten tvingades släppa klubbikonen Lionel Messi till Paris Saint-Germain i somras.

Rent sportsligt har det gått minst sagt knackigt för "Barça" under hösten. I La Liga befinner man sig i nuläget på en blygsam sjundeplats, fem poäng bakom ledande Real Sociedad.

Annons

Och i Champions League, turneringen katalanerna vunnit fyra gånger sedan omstöpningen säsongen 1992–93, börjar goda råd bli dyra.

"Måste vinna"

Något den pressade tränaren Ronald Koeman är medveten om.

– I morgon spelar vi för vår framtid i Champions League. Efter att ha förlorat två matcher måste vi vinna, det finns inget alternativ, säger nederländaren på en presskonferens.

Han får medhåll från nyförvärvet Sergio Agüero, som efter höstens skadeproblem gjorde sitt första framträdande i Barcelonatröjan den gångna helgen – ett kortare inhopp i 3–1-segern hemma mot Valencia i ligaspelet.

– Om vi inte vinner är vi i stort sett utslagna. I morgon ska gå vi ut och försöka ta de tre poäng som vi är i desperat behov av, säger den tidigare Manchester City-anfallaren.

Barcelona ligger på jumboplatsen i grupp E, efter två raka 0–3-förluster mot Bayern München respektive Benfica, inför onsdagens hemmamöte med Dynamo Kiev.

Till helgen spelas dessutom El Clásico mot värsta rivalen Real Madrid i ligan.

Onsdagens Champions League-matcher

Onsdagens Champions League-matcher

Grupp E: Barcelona–Dynamo Kiev (avspark klockan 18.45), Benfica–Bayern München (21.00)

Grupp F: Young Boys–Villarreal, Manchester United–Atalanta (båda 21.00)

Grupp G: Salzburg–Wolfsburg (18.45), Lille–Sevilla (21.00)

Grupp H: Chelsea–Malmö FF, Zenit S:t Petersburg–Juventus (båda 21.00).

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons