GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Misstänks missköta hästar

Östra Göinge • Publicerad 19 oktober 2021 • Uppdaterad tisdag 02:44
Enligt anmälaren kan hästarna inte gå ordentligt eftersom hovarna inte har sköts och fått växa för mycket. Bilden har inget med artikeln att göra.
Enligt anmälaren kan hästarna inte gå ordentligt eftersom hovarna inte har sköts och fått växa för mycket. Bilden har inget med artikeln att göra.
Foto: Leo Sellén / TT

En man i 55-årsåldern hemmahörande i Östra Göinge kommun har polisanmälts eftersom anmälaren anser att personen missköter ett 20-tal hästar.

Enligt anmälan till polisen har misskötseln pågått under en längre tid, närmare bestämt från mitten av juni i år.

– Enligt anmälan ska hästarnas hovar växt ut så pass mycket att hästarna inte kan gå ordentligt, säger polisens presstalesperson Christine Bergkvist Björklund.

Mannen i 55-årsåldern misstänks nu för djurplågeri och polisen har inlett en förundersökning i ärendet.

Kajsa WallSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.